• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Federeru i Nadalu ističe rok trajanja"

Ričard Krajiček analizirao 2018. godinu u kojoj je dominirao Novak Đoković i naveo da smatra da bi njegovi najverniji pratioci mogli uskoro da se zauvijek povuku iz trke

Na ATP Turu iskusni kolo vode. Sezonu je na čelu okončao trio "30 plus" - Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Đoković je bio kolovođa, budući da je u drugom dijelu sezone demonstrirao silu na terenu, i sa 22. mjesta gdje je bio u junu, stigao do vrha.

"Novak je dominator svjetskog tenisa. Najbolje je to pokazao u polufinalu Vimbldona protiv Rafaela Nadala. U tom meču, koji je trajao dva dana, vidjeli smo sve. Đoković je bio gotovo nedodirljiv u drugoj polovini sezone, ali ne tako dobar kao što je bio u prvom mandatu svoje dominacije. Inače bi trijumfovao i na finalnom turniru", rekao je Ričard Krajiček, pobjednik Vimbldona 1996. godine.

Holanđanin je pomenuo i Rodžera Federera, istakavši da je uprkos poznim igračkim godinama napravio iznenađenje na početku 2018. godine.

"U januaru je osvojio Australijan Open i stigao do 20. grend slema u karijeri, a onda je u februaru uspio i da se vrati na prvo mjesto ATP liste poslije pet godina".

Ali...

Krajiček, uprkos velikom podvigu smatra da Švajcarac, kao i Rafa Nadal, neće još dugo igrati.

"Mislim da je kraj njihovih karijera sve bliži. Smatram da će igrati još najviše dvije sezone. Svaki od njih mogao bi možda da osvoji još po jedan grend slem na omiljenoj podlozi prije penzije - Nadal Rolan Garos, Federer Vimbldon".

"Federer mnogo voli tenis i želi što duže da potraje, ali cijenim da bi Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine mogle da budu njegova prilika da se pozdravi", naveo je Krajiček, bivši svjetski "broj četiri", koji je u karijeri osvojio 17 ATP pehara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC