• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Došli iz Evrolige i pokrenuli "orlove"!

Autor mondo.rs

Plejmejker Bajerna i MVP meseca Evrolige ubrzali su igru reprezentacije i vodili je do jako važne pobede na putu ka Mundobasketu.

 Stefan Jović i Vasilije Micić iz Evrolige u reprezentaciju Srbije Izvor: MN PRESS

Odsustvo nosilaca igre "orlova" bilo je primetno kroz čitave kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kini, ali je meč protiv Izraela u Tel Avivu prošle nedelje pokazao da su plejmejkeri ipak verovatno najteže zamenljivi.

Selektor Saša Đorđević bio je prinuđen da na tom gostovanju kombinuje tim bez čak tri primarna rešenja na poziciji "jedan", jer je uz odsustvo nedostupnog Miloša Teodosića pravio ekipu i bez Stefana Jovića i Vasilija Micića.

U međuvremenu, "Sale Nacionale" je od Bajerna i Efesa dobio evroligaški tandem i puna dvorana "Aleksandar Nikolić" uverila se u ponedeljak koliko oni znače igri reprezentacije Srbije.

Jović je stigao sa ekipom iz Tel Aviva i bio je najbolji igrač utakmice sa 22 poena, a Vasilije Micić je došao iz Istanbula i dodao 13, uz šest asistencija na dan kada je dobrio priznanje za najboljeg igrača Evrolige u novembru.

Njih dvojica zajedno su sabrali deset asistencija i uprkos tome što se "orlovima" ponovio značajan broj izgubljenih lopti (19), vodili su ekipu ka mirnoj, rutinskoj pobedi protiv Grčke

Taj trijumf obezbedio je vicešampionima sveta, Evrope i Olimpijskih igara dve februarske "meč lopte" za plasman na Mundobasket 2019 u Kini.

U razgovoru sa novinarima posle utakmice u "Pioniru", Jović i Micić su značaj trijumfa zato stavljali ispred svih drugih utisaka.

"Važan trijumf, jer sada imamo dve pobede više u odnosu na Izrael i čekamo naredni prozor. Očekivali smo Grke u rasterećenom izdanju, što smo i videli. Svaka im čast na pristupu, to su mladi momci, željni dokazivanja i nisu došli ovde da se predaju", rekao je Jović, naglasivši da je meč bio zahtevan na više načina - energetski, atletski, takmičarski…

Dok su se pripremali za utakmicu, "orlovi" su u hotelu pratili i završnicu uzbudljivog duela Gruzije i Izraela, u kojoj je dramatično izboreni trijumf domaćina išao na ruku našem timu.

"Znali smo rezultat, jer smo kraj pratili svi zajedno. Hvala Gruziji na pobedi, ali mi smo imali znatno teži zadatak. Jedno je gledati, drugo odraditi posao na terenu", dodao je Jović.

"Ako bude prostora - vidimo se i na zimu"

Upitan da li će i 21. februara nositi dres reprezentacije u Estoniji, Jović je odgovorio: "Ako bude prostora i ako bude pauza u nemačkom prvenstvu - ja sam tu".

Upitan za lep ambijent u dvorani, plejmejker je priznao da mu je veoma prijao nastup u dobro poznatom okruženju.

"Poznato je kako je ovde. Svaka čast svima koji su došli. Prisetio sam se ambijenta, drago mi je da je bila puna dvorana, davali su nam sa tribina dodatnu energiju da odgovorimo na slabiji period meča. Hvala publici na podršci, borbenosti... Jedan korak bliže Kini".

Izvor: MN PRESS

Vasilije Micić podelio je sa Jovićem teret organizacije igre i u nekoliko situacija dobio aplauze publike, kao i još nekoliko igrača u belom dresu.

"Uvek sam srećan kad igram za reprezentaciju, prelep je osećaj i svaki put je kao prvi. Uvek će tako biti, jer je to neki unutrašnji osećaj koji nosim sa sobom", rekao je plejmejker koji je debitovao za "A" reprezentaciju još na Eurobasketu 2013.

Izrazivši zahvalnost navijačima, Micić je istakao da je velika podrška "gurala" srpski tim ka ubedljivoj pobedi, izraženoj u konačnoj razlici od 23 poena.

"mislim da smo svi odigrali kvalitetno. Uz to nam je i rezultat meča Gruzija - Izrael takođe išao na ruku, što je bilo veoma važno. Sada je neophodno fokusirati se isključivo ka utakmici protiv Estonije".



Selektor Đorđević i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović zahvalili su Jovićevom Bajernu i Micićevom Efesu zbog njihovih dolazaka u reprezentaciju. Vasa će u utorak da se opet stavi na raspolaganje Erginu Atamanu…

"Efes uigraniji nego prošlih sezona"

Efes "gura" veoma dobro na startu evroligaške sezone (8-2), a Micić ima veliku ulogu u uspesima istanbulskog tima. "Uigrani smo na početku i to je retkost za klub u kojem igram ako posmatramo prošlost. Mislim da to dolazi iz komunikacije trenera i igrača i da to za sada daje rezultat", objasnio je on.

"Dobio sam malu pauzu u klubu i sutra se vraćam, dok će oni igrati utakmicu turskog prvenstva. U petak nam dolazi Real, igramo kod kuće, biće teško, ali do sada smo pokazali da imamo kvalitet".

Na dan kada je Evroliga proglasila Micića (24) igračem meseca, neizbežno je bilo i pitati još mladog, ali već iskusnog plemejkera za to priznanje.

"Srećan sam stvarno, to je nagrada za moj rad i trudiću se da nastavim tako", kratko je odgovorio član tandema koji je ubrzao i pokrenuo "orlove" ka finišu trke za plasman na Svetsko prvenstvo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC