Prosinečki morao na novu operaciju

Autor:

"Stanje selektora BiH je stabilno, ali zahtijeva mirovanje", saopštili su iz Fudbalskog saveza BiH.

0
A- A A+
Robert Prosinečki Foto: MONDO/Vedran Ševčuk

Selektor BiH Robert Prosinečki morao je biti podvrgnut novom operativnom zahvatu, a iz Fudbalskog saveza BiH nisu se oglašavali po ovom pitanju sve do danas, iako je operacija obavljena tokom vikenda.

Portparolka FS BiH Slavica Pecikoza u izjavi za MONDO poručila je da je delegacija FS BiH tek stigla u Sarajevo, nakon što je su u Dablinu prisustvovali žrijebu kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo 2020. godine, te da će nakon razgovora sa čelnicima Saveza javnost biti upoznata sa dešavanjima u vezi sa selektorom.

Nedugo zatim, na zvaničnoj stranici Saveza potvrđena je infomacija da je Prosinečki još jednom operisan, ali u pitanju je bila samo manja intervencija, tako da se sada selektor "zmajeva" osjeća dobro.

"Nakon operativnog zahvata tankog crijeva, te još jednog korektivnog zahvata obavljenog prije dva dana, zdravstveno stanje selektora Roberta Prosinečkog je stabilno, ali će na preporuku ljekara ostati još nekoliko dana u Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo", navodi se u saopštenju Saveza.

Prosinečki je tako propustio žrijeb za EURO 2020. u kojem je BiH saznala rivale u kvalifikacijama. To su Italija, Finska, Grčka, Jermenija i Lihtenštajn.

Ostale vijesti