• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikić pred Konjuh: Da prebrodimo dječje bolesti

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Borac m:tel u revanš meču osmine finala Kupa BiH protiv Konjuha u Živinicama brani četiri gola prednosti iz "Borika" (srijeda, 19 časova).

 Konjuh Borac m:tel revanš osmina finala Kupa BiH Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Konjuh i Borac m:tel u srijedu će kompletirati "tromeč" u sedam dana, a u prethodna dva duela ekipe su zabilježile polovičan učinak.

Banjalučani su u prvom susretu osmine finala Kupa BiH, koji je odigran prošle srijede u "Boriku", slavili 33:29, da bi zatim u okviru 10. kola Premijer lige BiH tim iz Živinica, u subotu, na svom terenu trijumfovao 29:22.

Četiri gola prednosti iz prvog meča solidna su zaliha pred revanš, ali trener "crveno-plavih" Mirko Mikić ne želi ništa da prepušta slučaju, nego najavljuje pohod na novu pobjedu.

Ipak, to neće biti lako ostvariti, s obzirom da Banjalučani već dugo ne znaju za trijumf pred publikom u Živinicama.

"Moramo popraviti utisak iz prethodne utakmice, gdje su nas potpuno nadigrali i momački pobijedili. Imamo zalihu od četiri gola, ali to ništa ne znači. Ako budemo igrali kao u meču za vikend, brzo će ta prednost izlapiti, tako da u meč moramo ući kao i u duelu sa Vogošćom, od nule. Nova je utakmica, 0:0 je i tražiću od igrača upravo takav pristup", poručio je Mikić u izjavi za MONDO.

Borac m:tel u samo četiri dana odigrao je dva potpuno različita meča protiv Konjuha. Iako ni nakon prvog duela, uprkos pobjedi, Mikić nije bio zadovoljan, jasno je da njegov tim igra neprepoznatljivo čim izađe iz "Borika".

"Očigledno je da igramo toplo-hladno, posebno kad smo gosti. Moramo posložiti stvari u našim glavama, vjerovati više u sebe, jer imamo dobru ekipu, ali koja ima nekih problema kada ne igra u 'Boriku'. Očekujem da konačno prebrode dječje bolesti, sa ogromnim samopouzdanjem i određenom dozom respekta uđu u revanš i da pokažu svoj puni potencijal", istakao je mladi trener Borca m:tel.

Banjalučki rukometaši u duelu sa Vogošćom pokazali su da posjeduju kvalitet, ali za razliku od evropskih utakmica i Kupa BiH, on nikako da ispliva u domaćem prvenstvu, gdje Borac m:tel zauzima tek 10. mjesto, istina uz dvije utakmice manje.

"Sigurno da igrači mogu mnogo bolje, ali je potrebno da vjeruju više u sebe i da imaju ozbiljniji pristup utakmicama. To se posebno odnosi na završnice napada, jer smo u prethodnom meču imali 14 'zicera'. Očekujem da se to popravi i ako to riješimo, vjerujem da možemo napraviti dobar rezultat", zaključio je Mikić.

Meč u Živinicama na programu je u srijedu od 19 časova, a istog dana biće odigrani i preostali revanš susreti osmine finala Kupa BiH.

Anketa

Može li RK Borac m:tel do četvrtfinala Kupa BiH?

  • Da

    45% (27)

  • Ne

    55% (33)

Može li RK Borac m:tel do četvrtfinala Kupa BiH?

Rezultati

KUP BIH - OSMINA FINALA (REVANŠI):

Konjuh - Borac m:tel (29:33)
Sloga (GV/U) - Drina (30:31)
Vogošća - Slavija (28:27)
Gračanica - Sloboda (20:22)
Zrinjski - Maglaj (27:25)
Bosna (V) - Derventa (34:24)
Sloga (D) - Lokomotiva (24:24)

Duel Leotara i Izviđača biće odigran naknadno.

*NAPOMENA U zagradama su rezultati prvih utakmica

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

?

Ne razumijem.Kakve dječije bolesti?Pa Branković i Umićević već godinama rade na stabilizaciji Kluba.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC