Osim o povratku u Želju: Zec je duboko u šumi!

Trofejni stručnjak Amar Osim razgovarao je danas sa prvim čovjekom Željezničara Senadom Misimovićem o mogućem povratku na klupu plavih sa "Grbavice".

Osim o povratku u Želju: Zec je duboko u šumi! Foto: MONDO/Samir Cacan

Prije nešto manje od četiri godine Amar Osim je napustio Želju i potpisao ugovor sa katarskim El Karitijahom u kojem je ostao dvije sezone.

Nakon toga, svaki put kad plavima "zašteka" u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, mediji ga konstantno povezuju sa "Grbavicom" što je i razumljivo s obzirom da je sa Željom osvojio pet šampionskih titula i četiri Kupa BiH.

Međutim, "kamen spoticanja" je navodno dugovanje koje sarajevski klub ima prema Osimu, što je u maju negirao predsjednik Željezničara Senad Misimović.

"Istraživao sam kompletan slučaj Amara Osima, jer se radi o velikom iznosu. Kad sagledate kontekst i tokove novca, onda je teško povjerovati u to. Ne postoji nijedan zakonski okvir da se to riješi bez suda. U ovom momentu ne postoji nijedan dokaz da se potvrdi da klub to riješi", rekao je tada Misimović.

Ipak, dvije strane danas su sjele i razgovarale na zvaničnom nivou, ali nikakav dogovor nije postignut, potvrdio je za MONDO proslavljeni stručnjak u svom prepoznatljivom maniru.

Na pitanje da li može "procentualno izraziti šanse da se vrati na klupi Želje, što je u ovom trenutku velika želja navijača", Osim je dao vrlo interesantan odgovor: "Zec je duboko u šumi", rekao je sin legendarnog Ivice Osima, "Štrausa sa Grbavice", aludirajući da je dogovor zasad poprilično daleko.

Željo je jesenji dio šampionata okončao na četvrtom mjestu sa 28 bodova, čak 15 manje od lidera prvenstva ekipe Sarajeva. 

Plave sa "Grbavice" su u prvom dijelu sezone s klupe vodili Slobodan Krčmarević, koji je otišao poslije pet zvaničnih utakmica, a potom i Milomir Odović, koji je postao "bivši" poslije četiri uzastopna poraza.

U posljednjem 19. kolu, sarajevski tim predvodio je dvojac Ismet Štilić i Adin Mulaosmanović, ali je Željo upisao i peti neuspjeh zaredom i to na "Grbavici" i do proljeća će morati da riješi pitanje novog šefa struke.

Osim je nesporno velika želja najvećeg broja navijača, ali čini se da će "zecu trebati ozbiljan lovac sa čoporom pasa da ga lavežom istjeraju iz duboke šume".

Ostale vijesti