• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim o povratku u Želju: Zec je duboko u šumi!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Trofejni stručnjak Amar Osim razgovarao je danas sa prvim čovjekom Željezničara Senadom Misimovićem o mogućem povratku na klupu plavih sa "Grbavice".

 Amar Osim za MONDO o mogućem povratku u FK Željezničar Izvor: MONDO/Samir Cacan

Prije nešto manje od četiri godine Amar Osim je napustio Želju i potpisao ugovor sa katarskim El Karitijahom u kojem je ostao dvije sezone.

Nakon toga, svaki put kad plavima "zašteka" u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, mediji ga konstantno povezuju sa "Grbavicom" što je i razumljivo s obzirom da je sa Željom osvojio pet šampionskih titula i četiri Kupa BiH.

Međutim, "kamen spoticanja" je navodno dugovanje koje sarajevski klub ima prema Osimu, što je u maju negirao predsjednik Željezničara Senad Misimović.

"Istraživao sam kompletan slučaj Amara Osima, jer se radi o velikom iznosu. Kad sagledate kontekst i tokove novca, onda je teško povjerovati u to. Ne postoji nijedan zakonski okvir da se to riješi bez suda. U ovom momentu ne postoji nijedan dokaz da se potvrdi da klub to riješi", rekao je tada Misimović.

Ipak, dvije strane danas su sjele i razgovarale na zvaničnom nivou, ali nikakav dogovor nije postignut, potvrdio je za MONDO proslavljeni stručnjak u svom prepoznatljivom maniru.

Na pitanje da li može "procentualno izraziti šanse da se vrati na klupi Želje, što je u ovom trenutku velika želja navijača", Osim je dao vrlo interesantan odgovor: "Zec je duboko u šumi", rekao je sin legendarnog Ivice Osima, "Štrausa sa Grbavice", aludirajući da je dogovor zasad poprilično daleko.

Željo je jesenji dio šampionata okončao na četvrtom mjestu sa 28 bodova, čak 15 manje od lidera prvenstva ekipe Sarajeva. 

Plave sa "Grbavice" su u prvom dijelu sezone s klupe vodili Slobodan Krčmarević, koji je otišao poslije pet zvaničnih utakmica, a potom i Milomir Odović, koji je postao "bivši" poslije četiri uzastopna poraza.

U posljednjem 19. kolu, sarajevski tim predvodio je dvojac Ismet Štilić i Adin Mulaosmanović, ali je Željo upisao i peti neuspjeh zaredom i to na "Grbavici" i do proljeća će morati da riješi pitanje novog šefa struke.

Osim je nesporno velika želja najvećeg broja navijača, ali čini se da će "zecu trebati ozbiljan lovac sa čoporom pasa da ga lavežom istjeraju iz duboke šume".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC