• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pivot Konjuha: Borac pet godina posti u Živinicama

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Rukometaš Konjuha Mirko Marčeta vjeruje da će Živinice ostati neosvojiva tvrđava za Borac m:tel i u revanšu osmine finala Kupa BiH. "Tradicija je na našoj strani", kaže za MONDO osvajač zlata sa juniorima Jugoslavije iz 2006. u Atini.

 Mirko Marčeta za MONDO: RK Borac nije pobijedio pet godina u Živinicama Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

U srijedu od 19 časova u Živinicama igra se i treća utakmica zaredom između rukometaša Konjuha i Borca m:tel poslije kojeg će se znati putnik u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine.

Prvi duel u osmini finala Kupa BiH pripao je Banjalučanima (33:29) u sablasno praznom "Boriku", dok su u okviru 10. kola Premijer lige BiH bodovi ostali u Živinicama poslije prvenstvenog dvoboja (29:22).

Iz crveno-plavog tabora su u najavi revanša našem portalu istakli da će Borac igrati kao da nema nikakvu zalihu golova iz Banjaluke. "Nova je utakmica, 0:0 je i tražiću od igrača upravo takav pristup", istakao je strateg aktuelnog branioca trofeja Mirko Mikić.

Uprkos pobjedi u "Boriku" nad Konjuhom Mikić nije bio nimalo zadovoljan igrom svojih izabranika upravo zbog pristupa, ali i zbog mnogo laganih pogodaka Mirka Marčete, pivota Živiničana.

Rođen u Vrbasu u Srbiji, Marčeta je nekadašnji juniorski reprezentativac Jugoslavije i osvajač zlatne medalje 2006. godine u Atini, a u karijeri je nastupao za matični Vrbas, Odorhei i Steauu, dok je u BiH osim Konjuha branio boje Dervente i Sloge iz Doboja.

U izjavi za naš portal je naglasio da Konjuh ima nekoliko prednosti u revanšu koje mogu da budu ključne za prolaz među osam najboljih ekipa u Kupu BiH.

"U svakoj utakmici idemo na pobjedu, pa tako i protiv Borca jer želimo da prođemo u četvrtfinale. Sada smo napokon kompletni, vratili su nam se Elvis Brkić i Kemal Hamzić, i nadam se da ćemo proći dalje. Pored toga, i tradicija je našoj strani s obzirom da Borac posljednjih pet godina nije pobijedio u Živinicama. Čak će nam biti dovoljan trijumf od takođe četiri razlike ukoliko smanjimo broj postignutih golova u odnosu na susret u Banjaluci", rekao je Marčeta za MONDO.

Izvor: MONDO

Sjetio se živinički pivot i prazne dvorane "Borik" u prvom susretu, pa smatra da je i tu Konjuh u prednosti nad Banjalučanima. "Naša prednost u srijedu će biti i bučna publika i puna dvorana, koja će možda staviti dodatni teg na vagu u našu korist. Svaki igrač će dati sutra svoj maksimum za prolaz".

RK Borac m:tel slavio u tužnom ambijentu (FOTO)

Marčeta je u prvoj utakmici "vukao" Živiničane i bio prvi strijelac sa osam pogodaka, dok je na prvenstvenom dvoboju četiri puta tresao mrežu crveno-plavih.

"Ne vjerujem da će Banjalučani na meni igrati nešto drugačije odbranu u revanšu. Uostalom, poznajemo se dobro sa crveno-plavima, neće biti nekih posebnih iznenađenja. Jedino da se skinu i zaigraju Mikić i Vladimir Branković (direktor RK Borac) s jedne, odnosno Jasmin Omerefendić (direktor RK Konjuh) i trener Toni Čolina s druge strane, onda će biti nekih nepoznanica", našalio se na kraju kružni napadač Konjuha.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC