• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Halilhodžić: "Azuri" nisu bauk, BiH može biti prva

Autori mondo.ba Autori Fena

Proslavljeni bosanskohercegovački stručnjak Vahid Halilhodžić smatra da je reprezentacija BiH dobila dobru grupu u kvalifikacijama i da ima realne šanse da se plasira na za Euro 2020. godine.

Reprezentacija BiH će u kvalifikacijama nastupiti u grupi sa selekcijama Italije, Grčke, Finske, Jermenije i Lihtenštajna.

"Grupa nam nije realno toliko teška, mogla je biti i puno gora. Italija je, istina, jedna fudbalska sila, ali ova Italija ne igra već godinama na visokom nivou, nije tako ubjedljiva kao što je bila prije u svojim slavnim godinama. Rezultatski ne stoji dobro već godinama i mislim da to više nije toliki bauk. Imamo realne šanse da pobijedimo Italijane", izjavio je 66-godišnji trener francuskog Nanta za "Oslobođenje".

Osvrnuo se i na ostale konkurente u borbi "zmajeva" za prvu, odnosno drugu poziciju u grupi J.

"Što se tiče naših starih rivala Grka, to je uvijek ista priča. Oni su jedna defanzivno postavljena ekipa koja je sposobna da iz kontranapada ugrozi gol i najjačih selekcija na svijetu. Teško je s njima igrati, pogotovo kad se brane sa devet ili 10 igrača, teško je taj bunker razbiti i jačima. Vidjećemo šta će biti, ali sve zavisi od nas. Finska je ekipa koja dolazi iz te neke druge divizije Evrope i ova ekipa bi mogla nekome pomrsiti račune jer činjenica je da fudbal u Finskoj napreduje, da se ulaže u njega. Prema svemu ovome, imamo realne šanse da se plasiramo i čak da osvojimo i prvo mjesto u grupi", dodao je Halilhodžić.

Takođe, pohvalio je rad selektora Roberta Prosinečkog.

"Drago mi je da se o BiH čuju dobre i lijepe riječi. E sad, kolike su najveće mogućnosti ove ekipe, teško je reći. Plasirali smo se zasluženo u jedan viši, superiorniji nivo evropskog fudbala gdje će, nadam se, naša ekipa pokazati pravu vrijednost u utakmicama protiv ekipa iz najvišeg evropskog fudbalskog ranga. To je jedan dobar test koji će nam pokazati koliko zaista selekcija BiH vrijedi", mišljenja je Halilhodžić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC