• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kustendorf" od 11. do 16. januara

Autor SRNA

Dvanaesti Međunarodni filmski i muzički festival "Kustendorf" biće održan od 11. do 16. januara na Mećavniku, na Mokroj Gori.

 "Kustendorf" od 11. do 16. januara Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Festival, čiji je osnivač i umjetnički direktor proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica, kao i prethodnih godina, biće posvećen mladim filmskim stvaraocima i svjetski proslavljenim autorima, najavili su danas organizatori.

Od osnivanja 2007. godine, kroz "Kustendorf" su prošli brojni mladi umjetnici koji godinama ostavljaju značajan autorski trag na filmskoj sceni, što najbolje svjedoči o tome da se cilj ovog festivala - razvoj autorskog filma i podrška mladim talentovanim rediteljima, iz godine u godinu sve više ostvaruje.

"Kustendorf" će i ove godine ugostiti proslavljene glumce i muzičare, te brojne mlade filmske autore i studente filmskih škola iz cijelog svijeta i druge eminentne goste iz svijeta filma.

Među brojnim eminentnim gostima koji su do sada posjetili ovaj festival su Nikita Mihalkov, Andrej Končalovski, Lav Dijaz, Paolo Sorentino, Ruben Estlund, DŽoni Dep, Žak Odijar, DŽim DŽarmuš, Odri Tatu, Gael Garsija Bernal, Monika Beluči, Aleksej Balabanov, Mateo Garone, Berenis Bežo i mnogi drugi.

Glavna nagrada festivala "Zlatno jaje" na 11. "Kustendorfu" pripala je filmu "Bombona" palestinskog režisera Rakana Majasija.

"Srebrno jaje" dobio je film "Petnaest" u režiji Sameha Alaa, dok je "Bronzano jaje" dodijeljeno filmu "Lumen" Nikole Vučinića.

Nagrada za buduće stvaralaštvo "Drvo života" prošle godine je dodijeljena jednom od najznačajnijih glumaca srpskog filma Aleksandru Berčeku.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop