Tužilaštvo traži produženje pritvora Marku Čoliću

Autor:

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci zatražilo je produženje pritvora Marku Čoliću (31), zvanom Roda, osumnjičenom za pokušaj ubistva novinara BN televizije Vladimir Kovačevića.

0
A- A A+
Okružno tužilaštvo Banja Luka Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Kako saznajemo u ovom tužilaštvu, produženje pritvora zatraženo je od Vrhovnog suda RS putem Okružnog suda Banja Luka.

Čoliću mjera pritvora ističe 7. decembra, a iza rešetaka je već tri mjeseca.

Uhapšen Marko Čolić, brani se ćutanjem

"Okružno javno tužilaštvo Banja Luka stavilo je prijedlog za produženje pritvora prema osumnjičenom Marku Čoliću, zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju, počinjeno na štetu Vladimira Kovačevića. Prijedlog za produženje pritvora je stavljen Vrhovnom sudu RS, putem Okružnog suda u Banjoj Luci. Pomenuti krivični predmet se nalazi u radu i u fazi je istrage", potvrđeno je za Mondo u Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka.

Osim Čolića za pokušaj ubistva Kovačevića osumnjičen je i Nedeljko Dukić (27) iz Kneževa, koji se nalazi u bjekstvu i za kojim je raspisana međunarodna potjernica. Prema informacijama iz istrage, on je iz BiH pobjegao u Sloveniju.

Vladimir Kovačević brutalno je pretučen 26. avgusta ove godine ispred zgrade u kojoj živi u banjalučkom naselju Obilićevo.

Spomenuti dvojac sumnjiči se da su ga izudarali teleskopskim palicama, nanijevši mu teške povrede. Motiv i nalogodavci još nisu otkriveni.

B.S.

"Svaki novinar u RS ima metu na čelu" (FOTO)
Kovačević: Ne bojim se, ali nije mi svejedno

Tagovi:

Ostale vijesti