Stigli dijelovi za drveni dio kuće Branka Ćopića

Autor:

Preduzeće "Benkos Bosna" iz Doboja dopremilo je danas u Hašane dijelove za drvenu konstrukciju replike rodne kuće književnika Branka Ćopića, potvrdio je načelnik opštine Krupa na Uni Mladen Kljajić.

0
A- A A+
ćopić, krupa, kuća branka ćopića Foto: Srna/Zora Savić

Kljajić je rekao da nije dobio informaciju kad će dopremljeni dijelovi biti ugrađeni.

"Budući da su vremenske prilike povoljne, očekujemo da će radovi biti nastavljeni i da će konačno biti završen ovaj projekat", naveo je on.

Predstavnik preduzeća koje izvodi radove Mevludin Bećirović istakao je da su dostavljeni dijelovi za drveni dio kuće prethodno obrađeni u sjedištu preduzeća, te dodao da je dopremljeno oko 70 odsto materijala neophodnog za završetak objekta.

Bećirović je najavio da je planirano da u petak, 7. decembra, u Doboju bude održan sastanak sa predstavnicima Ambasade Azerbejdžana i da će nakon toga biti poznata dinamika nastavka radova.

Radovi su počeli 24. novembra prošle godine i nakon izvođenja zemljanih radova prekinuti su do kraja avgusta ove godine, kad je počelo zidanje podrumskih prostorija.

Nastavljena izgradnja rodne kuće Branka Ćopića

Donatorska sredstva za izgradnju ove replike kuće u Hašanima u iznosu 26.000 evra obezbijedila je Ambasada Azerbejdžana.

Donator je izabrao izvođača radova, a opština Krupa na Uni imala je obavezu pripreme dokumentacije i infrastrukture.

Ova sredstva nisu bila usmjerena u budžet opštine Krupa na Uni, već direktno od donatora izvođaču radova, a Skupština opštine je u septembru prošle godine samo prihvatila donaciju Ambasade Azerbejdžana.

Ostale vijesti