Žene ne mogu da odole bradonjama (ANKETA)

Autor:

Ne samo što su ženama privlačniji, bradonje su i bolji momci za duge veze – barem tako kaže nauka.

Žene ne mogu da odole bradonjama (ANKETA) Foto: Guliver/Getty images, LightFieldStudios

U bradi ima mnogo više magija nego što biste mogli i da zamislite! Studija je pokazala da su ženama muškarci sa bradom privlačniji, ali i da ih doživljavaju kao bolje momke za dugu vezu, nego izbrijane muškarce.

Da li to dame nesvesno bradu povezuju sa akustičnom gitarom, emocijama? Pa, na neki način. Ispostavilo se da brada utiče na percepciju muževnosti i ženstvenosti, ublažavajući je u oba smera.

Da objasnimo.

Podaci su sakupljeni iz studije nazvane paradoks maskuliniteta, koja je sprovedena na Univerzitetu u Kvinslendu. Tom prilikom, 8.000 žena je videlo mnoštvo lica, od kojih su neka bila vrlo muževna, a druga prilično ženstvena. Takođe, na licima je bilo potpuno izbrijanih, ali i muškaraca sa bradom različite dužine.

Žene su ocenjivale lica prema tome koliko su im privlačna, bilo za šeme ili duge veze, a rezultati su pokazali da većinu žena privlače bradonje i da ih smatraju boljima za duge veze.

Zašto? Pa, prostim jezikom govoreći, naučnici tvrde da brada može da ublaži previše oštre i muževne crte lica, ali i da učini da muškarci sa ženstvenijim crtama lica deluju muževnije.

Eto, vidite, brade su magičnije nego što ste mislili...