Incko: Dodik se srdačno pozdravio...

Autor:

Visoki predstavnik u BiH, Valentin Incko kaže da je OHR provjeravao u Predsjedništvu da li je tamo postavljena zastava Republike Srpske ili nije, te da su ranije došli na sastanak zbog toga...

0
A- A A+
zastava RS Foto: TANJUG/ TP FOTO

  Mala bura se podigla u Sarajevu nakon što je danas član Predsjedništva iz RS i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik otišao sa sastanka sa delegacijom Upravnog odbora Savjeta za implementaciju mira, jer nije bila istaknuta zastava Republike Srpske. Nedugo nakon toga pojavila se informacija da je iz OHR-a zatraženo da se iz prostora uklone zastave Republike Srpske, jer nije u skladu sa državnim zakonom.

Situaciju je za N1 pojasnio Valentin Incko.

"Mi nismo tražili, mi smo očekivali da se poštuje Zakon o zastavi BiH, a Zakon o zastavi je nametnuo visoki predstavnik, a koji je onda i usvojen. U državnim institucijama može biti jedna zastava. Kada je u pitanju državno Predsjednišvo na sastanku sa međunarodnim institucijama, samo jedna zastava", kaže Incko.

Ipak, Incko je priznao da su iz OHR zvali Predsjedništvo da pitaju ''da li će biti zastave?''.

"Nismo dobili jasan odgovor. Išli smo malo ranije danas, da vidmo ima li zastave. To je princijelno pitanje za međunarodnu zajednicu, da li se taj zakon poštuje ili ne", rekeo je Incko.

Prepričao je da je zatim došao Dodik i da se sa svim pozdravio srdačno.

"Zastave nije bilo. Došao je Dodik, pozdravio, otvorio sastanak, otišao je do svih delegacija, sve pozdravio srdačno, dao je korektno riječ Komšiću koji je sljedeći predsjedavajući i onda je napustio sastanak".

Ostale vijesti