• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi remi "svetaca" pred dolazak u Beograd

Autor mondo.ba

Na stadionu Mino u Strazburu gdje je prije godinu dana ostavio sva tri boda, ovoga puta Pari Sen Žermen izvukao je remi, drugi u nizu, poslije 2:2 u Bordou.

Dva penala, po jedan na svakoj strani, odlučili su duel 16. kola između Strazbura i Pari sen Žermena.

"Sveci" su osvojili bod remiziravši 1:1 na stadionu Mino u Strazburu  mjestu gdje su prije godinu dana, takođe u duelu 16. kola, doživjeli prvi poraz prošle sezone.

S obzirom da je duel PSŽ-a i Monpeljea narednog vikenda odgođen zbog protesta u prijestonici Francuske, bio je ovo posljednji meč  "svetaca“ pred gostovanje Crvenoj zvezdi u Beogradu u šestom kolu Lige šampiona.

Vjerovatno zbog toga Tomas Tuhel ostavio je večeras Kilijana Mbapea i Tijaga Silvu na klupi, čuvajući ih za duel na Marakani za šest dana, dok boravak Danija Alveša na klupi ove sezone i nije iznenađenje.

I bez njih Pari sen Žermen je kontrolisao igru većinom utakmice, međutim domaćini, osokoljeni činjenicom da su u posljednjih pet mečeva protiv PSŽ-a na Minou upisali dve pobjede, dva remija i samo jedan poraz, željeli su da ponove uspjeh iz prošle sezone.

Iako su stvorili tek nekoliko poluprilika u prvom poluvremenu fudbaleri Strazbura stigli su do vođstva, doduše tek nakon asistencije iz VAR sobe.

U 40. minutu lopta je poslije centaršuta pogodila u ruku Kerera, a sudija Gotije nakon pregledanja snimka pokazao je na bijelu tačku.

Siguran realizator bio je Keni Lala, defanzivac Strazbura kojeg će zapamtiti i domaći i gostujući navijači, jer će u drugom poluvremenu odlučiti ishod ovog meča.

Trener PSŽ-a Tomas Tuhel, svjestan da mu poslije remija u Bordou u prošlom kolu ne treba još jedan neuspjeh, na poluvremenu je pojačao napad ubacivši Kilijana Mbapea, nešto kasnije i Danija Alveša.

Uspio je njemački stručnjak da promijeni ritam, a uvođenje mladog Francuza bio je pun pogodak.

Mbape je u 70. minutu sjajnim driblingom prevario Lalu, a strijelac pogotka za Strazbur instiktivno je reagovao i srušio mladog Francuza.

Ovoga puta nije bilo potreba za VAR tehnologijom, a ni raspravom oko toga ko će izvesti nejstrožu kaznu, kakvih je bilo ranije između Kavanija i Nejmara.

Ovoga puta Francuz i Urugvajac su se mirno dogovorili i Kavani je izjednačio na 1:1.

U posljednjih 20 minuta gledali smo dominaciju „svetaca“, ali i nekoliko opasnih kontranapada domaćih.

Areola je u 88. minutu "izvadio“ ispod prečke loptu poslije odličnog udarca Tomasona, a isti igrač zatresao je mrežu Parižana u sudijskoj nadoknadi, međutim, gol je opravdano poništen zbog ofsajda.

Pari sen Žermen upisao je drugi vezani remi u prvenstvu pred gostovanje u Beogradu, ali će i imati i slobodan vikend koji će Tuhel sigurno iskoristiti za pripremu meča protiv Crvene zvezde.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC