Usvojena reorganizacija ministarstava u Vladi RS

Autor:

U srijedu uveče okončana je prva posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske.

0
A- A A+
skupština, nsrs Foto: Srna/Milenko Šukalo

Sjednica je okončana usvajanjem Zakona o republičkoj upravi po hitnom postupku.

Zakonom o republičkoj upravi mijenja se organizacija i djelokrug rada određenih ministarstava, te se s tim u vezi osnivaju Ministarstvo privrede i preduzetništva, Ministarstvo energetike i rudarstva, Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo i Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju, kao što je najavio mandatar za sastav Vlade, Radovan Višković.

Pored navedenog, kao samostalna republička upravna organizacija osniva se Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije, koji preuzima poslove Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica, a koje prestaje da radi.

Narodni poslanici izabrali su predsjedavajuće i članove radnih tijela, skupštinskih odbora, Administrativne komisije i Zajedničke komisije Narodne skupštine Republike Srpske i Vijeća naroda Republike Srpske, ispred Narodne skupštine.

Generalni sektretar NSRS je sada Nebojša Zgonjanin. Zgonjanin je izabran na ovu poziciju na prijedlog predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića.

Predsjednik Čubrilović je kazao da će zamjenik generalnog sekretara Narodne skupštine biti izabran na jednoj od narednih sjednica parlamenta.

Poslanici su izabrali delegate u Vijeće naroda Republike Srpske i pet srpskih delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Tagovi:

Ostale vijesti