• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počeo projekat „Kultura u predgrađu“

Autor mondo.ba

Hiljadu djece školskog i predškolskog uzrasta će pogledati predstavu Gradskog pozorišta Jazavac i učestvovati u edukativnim predavanjima i radionicama prije početka predstave

Projekat „Kultura u predgrađu“ Gradskog pozorišta Jazavac iz Banjaluke se realizuje u periodu od novembra 2018. do marta 2019. godine u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Djeca predškolskog i školskog uzrasta koji žive u mjesnim zajednicama Dragočaj, Krupa na Vrbasu, Potkozarje i Bronzani Majdan će imati priliku da besplatno pogledaju predstave Juhu scene GP Jazavac i da učestvuju u edukativnim predavanjima i radionicama prije početka predstave. Prva predstava odigrana je 5. decembra 2018. godine u Mjesnoj zajednici Potkozarje sa početkom u 11 časova.

Sveobuhvatni cilj ovog projekta je približiti djeci Banjaluke u ruralnim područjima pozorišnu umjetnost, naviku i kulturu odlaska u pozorište te predstavljanja kulture kao sastavnog dijela odrastanja i obrazovanja. Učenje djece o važnosti odlaska u kulturne ustanove i sticanje pozitivnih navika u ranom djetinjstvu koje se prenose na kasniju dob. Učenje djece bontonu tj. lijepom ponašanju u institucijama kulture i edukacija djece o zdravom stilu života koji za temelj ima kulturu, sport i zdravu ishranu.

„Jedan od ciljeva GPJ je upravo edukacija publike, posebno onih najmlađih, te će kroz projekat Kultura u predgrađu, zadatak Gradskog pozorišta Jazavac biti mnogo lakše ostavaren“, izjavila je Dragana Marić u ime Gradskog pozorišta Jazavac koja je i projektni menadžer.

„Kao škola sa ruralnog područja jako nam je bitno i važno da ostvarimo kontakte sa kulturnim institucijama kao što su pozorišta. Mi svake godine planiramo i odvodimo đake u pozorišta a ove godine nam je pružena prilika u saradnji sa Gradskim pozorištem Jazavac da tu saradnju unaprijedimo na viši nivo kroz predavanja o zdravoj ishrani i sportu“, izjavio je Duško Petrović, direktor škole Milutin Bojić iz Potkozarja.

Ako porodice žive u prigradskim, manje razvijenim mjesnim zajednicama, nisu im dostupne kulturne i edukativne manifestacije. Ovim projektom vraćamo pozorište djeci a djecu pozorištu. Hiljadu djece će besplatno pogledati predstavu i učestvovati u edukativnim predavanjima i radionicama na temu značaja zdrave ishrane i bavljenja sportom od ranog djetinjstva te učenja lijepom i kulturnom ponašanju u javnim ustanovama.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop