• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikić: Borac m:tel je morao slaviti u Živinicama!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Uprkos plasmanu u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine, trener Borca m:tel Mirko Mikić nije previše zadovoljan izdanjem svojih izabranika u revanš susretu protiv Konjuha.

 Mirko Mikić poslije plasmana RK Borac u četvrtfinale Kupa BiH Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Crveno-plavi su sinoć poraženi u Živinicama (25:24), ali su plasman među osam najboljih ekipa u Kupu BiH izborili zahvaljujući trijumfu u dvorani "Borik" (33:29).

Izabranici Mirka Mikića vodili su većim dijelom utakmice, a najviše sa četiri razlike, da bi u finišu ispustili prednost i zbog isključenja Deana Šešića i Harisa Buljine omogućili domaćinu da sa dva igrača više zabilježi pobjedu.

"Svjestan sam da su se igrači malo potrošili, ali nedopustivo je opuštanje u posljednjih 10 minuta meča. To se ne smije dešavati. Morali smo da dobijemo ovu utakmicu jer je Konjuh bio praktično na koljenima. Ovo mi je jako zasmetalo, možda i više nego prvenstveni poraz od prije nekoliko dana u Živinicama. Prokockali smo dva razlike u posljednja dva minuta zbog dva naivna isključenja i serviramo pobjedu Konjuhu", rekao je Mikić našem portalu.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Bio je to treći uzastopni poraz Banjalučana na gostovanjima nakon što su polagali oružje od Sloge u Doboju i Konjuha u Premijer ligi BiH, a sada opet od Živiničana u Kupu BiH. Ubilježili su i jedan neuspjeh u Banjaluci i to od Gračanice, a posljednji gostujući bod osvojili su početkom novembra protiv Zrinjskog u Mostaru.

"Ne smiju nam se ovakve stvari dešavati, posebno jer dugo nismo upisali gostujuću pobjedu. Osim toga u Živinicama nismo slavili punih pet godina. Baš sam razočaran i frustriran zbog toga", dodao je šef struke crveno-plavih.

Crveno-plavima sada predstoje prvenstvene bitke za bodove i popravljanje pozicije na tabeli s obzirom da su trenutno tek na desetom mjestu sa 10 bodova, doduše uz dvije utakmice manje. Najprije će u ponedeljak u "Boriku" dočekati Leotar, potom u četvrtak gostuju u Brčkom, da bi u subotu putovali u Istočno Sarajevo na megdan Slaviji.

"Moramo pobijediti sve do kraja, nema više opravdanja", zaključio je Mikić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC