Rekavice kod Banjaluke: Lopatom ubio rođaka

Autor:

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Nenada Vukovića (61) za ubistvo rođaka Radeta Vukovića (75).

0
A- A A+
rekavice, beživotno tijelo Foto: Mondo/Brankica Spasenić

Njegovo beživotno tijelo obliveno krvlju je pronašao komšija 26. oktobra u zaseoku Bare u mjestu Rekavice, opština Banjaluka, samo pola sata nakon što je starac izašao iz kuće da odvede krave na ispašu.

U optužnici koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, navedeni su detalji o okolnostima Radetove smrti, a istaknuto je da mu je Nenad Vuković zadao više udaraca lopatom u predjelu glave, od čega je ovaj na licu mjesta preminuo. U brutalnosti udaraca, svjedoči i detalj iz optužnice da je pukla drvena držalica lopate.

U optužnici stoji da je 26. oktobra između šest i sedam sati ujutro, Nenad Vuković krenuo da "pripne konja da pase" i sa sobom ponio metalnu lopatu i malu sjekiru. Idući prema parceli, ugledao je Radeta Vukovića sa kojim je nekoliko mjeseci ranije imao sukob oko sječe šume. Prilikom susreta ponovo su ušli u raspravu.

"U namjeri da ga liši života, udario je oštećenog metalnim dijelom lopate u predjelu glave - čela, usljed čega je on pao na asfaltnu podlogu lokalnog puta", navedeno je.

Dodaje se da mu je Nenad Vuković zatim prišao i dok je ovaj ležao, još najmanje četiri puta ga udario lopatom i drvenom držalicom u čeonom i potiljačnom dijelu glave.

U optužnici je precizirano da su Radetu naneseni višestruki prelomi lobanje i oštećeni životno važni moždani centri.

"Od udaraca je pukla drvena držalica lopate, a metalni dio spao sa držalice", navedeno je.

Stoji i da je optuženi zatim metalni dio lopate sakrio ispod poda pomoćnog objekta, a držalicu zatrpao đubretom na svom porodičnom imanju.

B.S.