• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pele: Mesi nije najbolji Argentinac

Autor mondo.rs

Slavni Brazilac tvrdi da je Maradona najbolji argentinski fudbaler svih vremena i ne želi da njih dvojicu porede sa Lionelom Mesijem.

Ko je najbolji fudbaler svih vremena? Pitanje koje će se vječito postavljati, a na koje ne postoji odgovor. Jednostavno, o ukusima ne treba raspravljati.

Neko će birati na osnovu stila igre (na šta veliki uticaj ima to u kom periodu su igrali), neko po broju osvojenih trofeja i njihovoj važnosti (a oni mogu biti i klupski i reprezentativni i individualni), neko po broju datih golova, neko po borbenosti i zalaganju na terenu... Mnogo je faktora koji jednog igrača čine savršenim.

Ipak, neki od fudbalera uspjeli su da se nametnu kao "najbolji svih vremena". U tu grupu spadaju Pele, Maradona, Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi...

Ali, kada dođe do poređenja, čuveni Pele ima svoje viđenje koje se mnogima neće dopasti.

"Kako možete da poredite nekoga ko je dobro šutirao i lijevom i desnom nogom, davao golove glavom, sa nekim ko koristi samo jednu nogu, ima jedan dribling i ne šutira dobro glavom", upitao je slavni Brazilac u izjavi za list "Folha" iz Sao Paula i dodao:

"Kada nekoga poredite sa Peleom, on mora da daje golove i lijevom nogom i desnom nogom i glavom".

Šta vi mislite?

Anketa

Ko je bolji?

  • Pele

    40% (12)

  • Mesi

    36.67% (11)

  • Glupo je porediti ih

    23.33% (7)

Ko je bolji?

Rezultati


Trostruki osvajač Svjetskog prvenstva sa reprezentacijom Brazila, koji je sedam puta biran za najboljeg svjetskog fudbalera godine, smatra da Mesi. čak, nije najbolji argentinski fudbaler svih vremena.

"Što se mene tiče, Maradona je jedan od najboljih fudbalera ikada. Ako me pitate da li je bolji od Mesija, reći ću vam da jeste. Mnogo je bolji", smatra Pele, koji je među najbolje svih vremena svrstao i Francka Bekenbauera i Johana Krojfa.

Očigledno je da Pele više voli "staru gardu" i drugačiji stil fudbala od današnjeg, što je i razumljivo jer je sam bio dio nekog drugačijeg stila igre od onog koji se sada praktikuje.

Kao što smo rekli, mnogo je faktora koji se mogu uzeti u obzir kada se govori o najboljim fudbalerima svih vremena i zato je najbolje ne tražiti pojedinca ili usku grupu igrača. Mnogo je onih koji su ovaj sport učinili najpopularnijim na svijetu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC