Saša Zdjelar OUT, Everton IN?

Autor:

Fudbalski klub Partizan, odnosno igrački kadar, očekuje remont na zimu.

Saša Zdjelar OUT, Everton IN? Foto: MN Press

"Prioritet je titula", govorili su čelnici Partizana ne tako davno - juna 2018. godine.

Tada je trener bio Miroslav Đukić. Najavljivana je ambiciozna sezona, borba na tri fronta, predsjednik Milorad Vučelić je bio pesnički raspoložen poručivši igračima na početku priprema da treba da igraju "kao da su na frontu".

"To znači borbenost. Talenat, koji svi imate nije dovoljan. U Partizanu mora da se da sve od sebe. U svakoj utakmici koju igrate. Tražim od vas da ne pokazujete umor i da u svojim komentarima ne priznajete umor... Pred vama su tri duga i teška takmičenja. Ne pomišljajte na umor. Daroviti ste i volite ono što radite", rekao im je tada Vučelić.

Međutim, od tada do danas, Partizan je pretrpio niz teških udaraca. Ispao je iz Lige Evrope od, realno, boljeg (Bešiktaša), a posrtanja u prvenstvu platio je trener Miroslav Đukić, koji je smijenjen, a na njegovo mjesto je došao Zoran "Bata" Mirković.

Realnost Partizana je da je titula izgubljena, a još nije ni kraj polusezone. Bodovni zaostatak za Crvenom zvezdom je čak 13 bodova i teško da će i pored toga što će ta razlika biti prepolovljena zbog takmičarskog sistema, crno-bijeli moći da ugroze crveno-bijele.

Prema riječima sportskog direktora Ivice Ilieva, koji ne bježi od odgovornosti, uveliko se priprema zimski prelazni rok, koji je, kažu u Partizanu, bitniji od ljetnog.

A pojedini mediji navode da je planiran veći remont, počevši od srednjeg reda (zadnji vezni). Pominju se imena Saše Zdjelara, koji je došao prošle zime iz Olimpijakosa i mogao bi da se nađe na transfer-listi, a kao mogućeg povratnika navode ime Evertona Luiza, borbenog Brazilca, koji je takođe zimus otišao iz beogradskog kluba u italijanski SPAL.

Spoirtski sektor, za sada, ne otkriva karte, a s obzirom na dosadašnju praksu teško da će bilo šta biti potvrđeno dok to ne bude i izvjesno.

Ipak, i MONDO iz izvora u klubu saznaje da se nešto po ovom pitanju dešava...

Ostale vijesti