• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Barsa pala u "Morači"!

Autor mondo.rs

Budućnost srčanom igrom, uz sjajne role Gordića i Erla Klarka u četvrtoj četvrtini, stigla do treće uzastopne pobede u Evroligi na svom parketu.

Budućnost je evroligaško takmičenje počela sa šest vezanih poraza, ali mesec dana kasnije se može reći da je postala respektabilna ekipa, protiv koje ni najvećim favoritima više "nije svejedno".

Makar kada se igra u Podgorici!

Posle Baskonije i CSKA, u punoj "Morači" je na kolena bačena i Barselona, a Aleksandar Džikić dobio je duel sa starijim i znatno trofejnijim zemljakom Svetislavom Pešićem.

Budućnost - Barselona 67:64 (14:15, 17:18, 15:13, 18:15, 21:18)!


Edvin Džekson je pet sekundi pre kraja postavio konačan rezultat, iskoristivši oba slobodna bacanja. Adam Hanga potom je promašio trojku za produžetak.

"Plavi" su pred gostovanje Gran Kanariji sledeće nedelje popravili skor na 3-8, a Katalonci pali na 6-5.

Budućnost - Barselona 67:64 Evroliga 2018 11. kolo
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball


Igrajući bez "rovitog" Nikole Ivanovića, dobrim delom prvog poluvremena i bez Nemanje Gordića, koji je već u petom minutu napravio treću ličnu grešku, Budućnost je održavala priključak agresivnom odbranom i timskom igrom u napadu, u okviru koje je zapaženu minijaturu imao Danilo Nikolić početkom druge četvrtine.

Postigao je osam od 10 poena Budućnosti u tom periodu (dve trojke), ali to je bila samo jedna epizoda u dugoj i napornoj borbi "ratnički" nastrojenih timova.

Domaćin je vodio najviše 26:21 (16. minut), Barsa 31:37 (23. minut), da bi posle dužeg "kaskanja" za Kataloncima, trojkom Suada Šehovića i košem sa distance Petra Popovića, opet došlo do preokreta, na 51:48.

TROJKE

Šut za tri poena, od preko 60 odsto, bio je ključan za pobede nad Baskonijom (21/34, rekord Evrolige) i CSKA (14/23). Protiv Barse su "plavi" slavili uz skroman učinak od 7/24 u tom važnom, ali ne nužno presudnom košarkaškom elementu.

Pešićev tim zaigrao je tada po notama Anta Tomića (četiri poena zaredom, pa asistencija Pangosu za trojku) i u 36. minutu je gost bio za dva koraka bliži pobedi - 54:59.

I kada je bilo najpotrebnije, na scenu je stupio Gordić, junak prošlosezonskog ABA finala protiv Crvene zvezde.

Budućnost je tokom drugog poluvremena "porađala" svaki poen, a onda je sjajni bek iz tri napada postigao osam poena - dve trojke i jedan prodor, sve posle "pik" igre - i sam napravio seriju 8:0.

Džekson je solo akcijom 1:14 minuta pre kraja povećao na 64:59, nakon čega su "plavi" napravili nekoliko velikih grešaka, ali su smogli snage da sačuvaju vođstvo i dođu do vredne pobede.

Nema dileme da ih je "pogledala" sreća, ali su je borbenošću i karakterom i zaslužili...

Red je istaći i doprinos krilnog centra Erla Klarka, koji je tokom "crne" serije Budućnosti bio mnogo kritikovan zbog načina igre (čitaj: besomučnog ispucavanja van linije 6,75 metara), ali se vremenom prilagodio idejama trenera Džikića, počeo racionalnije da troši lopte, da bi u četvrtak sa dve blokade u poslednja dva minuta uspeo da napravi razliku i u fazi odbrane.

BUDUĆNOST: Džekson 6 (3sk, 5as, 4izg), Su. Šehović 3, E. Klark 12 (5sk, 3blk), Barović, K. Klark 9 (5sk), Se. Šehović 2, Starovlah, Gordić 12 (5sk, 3as, 4izg), Z. Nikolić, Omić 6 (4sk), Popović 6 (3ukr, 3izg), D. Nikolić 11.

BARSELONA: Serafan 3, Pangos 7, Singlton 8 (10sk), Hanga 12 (6sk, 3ukr), Blažič, Šmits, Ertel 9 (4as, 4izg), Pustovij, Oriola 4 (3as), Kjurik 8, Klaver 3, Tomić 10 (6sk, 3as).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC