• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lekić: Rusija je najjača ekipa na EP, ali...

Autor mondo.rs

Rukometašica Srbije kaže da je naredni rival na EP favorit za zlato, međutim njena ekipa ipak ima šanse protiv njih

 Lekić: Rusija je najjača ekipa na EP, ali... Izvor: MN PRESS

Rukometašice Srbije posle dobro obavljenog posla u prvom delu Evropskog prvenstva u Francuskoj, spremaju se za drugu fazu.

Osim Srbije u novoformiranoj grupi I su i selekcije Rusije, Francuske, Švedske, Danske i Crne Gore.

"Čeka nas teška grupa, ali najvažnije je da imamo mir, niko nije euforičan, atmosfera je onakva kakva bi trebalo da bude. Tu je i samopouzdanje, jer vidimo da smo na dobrom nivou. Verujemo u sebe i bićemo u potpunosti spremne za tu bitku", rekla je Andrea Lekić.

Prvi rival Srbije biće reprezentacija Rusije.

Andrea Lekić kaže najjači rival.

"Rusija je najjača reprezentacija. Šta reći o aktuelnom olimpijskom šampionu, glavni favoriti su za zlatnu medalju, jer je Norveška oslabljena na ovom prvenstvu. Apsolutni su favoriti, nećemo da pretimo, ali to može biti i naša šansa", navela je srpska igračica.

Srbija je prenela dva boda u drugu fazu, a Rusija četiri.

Andrea Lekić je rekla da je Rusija brza ekipa koja igra moderno, da će biti mnogo trčanja i žestokih duela, kao i da srpski tim mora da igra dobru odbranu.

"Oslanjamo se na fanatičnu odbranu. Sa nivoom iz meča sa Danskom možemo svakome da pariramo. Makeeva i Sen, dva centralna igrača odbrane, udvajaju blokersku zonu. Mnogo su orijentisane na blok, vrlo često ima prostora za pivotmena. To bismo mogle da koristimo, jer su često u dvojnom bloku. Managarova krade loptu, moramo da imamo mnogo pasova na krila, kako bismo primirili te krajnje igrače. To rade vrhunski, uigrane su perfektno. Kuznjecova je vrhunsko krilo, pravo trkačko, moja bivša saigračica iz Vardara. Ali mi verujemo u sebe i svoj kvalitet".

Ona je rekla da je turnir u Francuskoj izjednačen, ali i da je drugi deo žreba lakši od onog u kome je njena reprezentacija.

"Crna Gora dolazi bez bodova u Nant, a bilo bi interesantno videti ih u drugom delu i kakve bi rezultate tamo ostvarili. Holandija nije igrala protiv ozbiljnih rivala do sada, Rumunija je pobedila Norvešku, ali to nisu Norvežanke na koje smo navikli. Ruskinje su pokazale čvrstinu, igrale su protiv najtežih rivala i za sada izgledaju najozbiljnije", ocenila je Lekić.

Srbija i Rusija sastaće se u Nantu u subotu od 18 časova.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

mico

Mi smo se predali unapred bicemo 8 na ep.sampionatu!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC