• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelnik UEFA o Tompsonu i nacionalizmu u Hrvatskoj

Autor mondo.rs

Marko Perković Tompson u autobusu sa reprezentativcima Hrvatske tokom proslave plasmana ovog tima u finale Mundijala - i dalje se priča o tome.

Skoro pet mjeseci od finala Svjetskog prvenstva u Rusiji i burne, ali i kontroverzne proslave na ulicama Zagreba koja je uslijedila po povratku poraženih finalista u Hrvatsku, govori se o ulasku Marka Perkovića Tompsona u autobus sa "vatrenima".

Prvi čovjek Evropske fudbalske unije, Aleksander Čeferin, izjavio je da reprezentaciju Hrvatske patriotizam vodi do uspjeha, ali da je greška što prerasta u nacionalizam kada na proslavama pjeva Tompson.

"Hrvati su posebni. Patriotizam ih vodi do uspjeha, ali taj patriotizam lako preraste u nacionalizam što je greška", rekao je Čeferin, a prenosi zagrebački "Večernji list".

Tekstovi Tompsonovih pesama prepuni su ustaštva, mržnje prema Srbima, govori se o idejama Velike Hrvatske i slave zločini fašista u ratovima na ovim prostorima. Uprkos tome, on je omiljeni izvođač ne samo reprezentativaca ove zemlje, već i čitave plejade njenih političara na vlasti i u opoziciji.

Čeferin se prilikom gostovanja na Fakultetu političkih nauka u Ljubljani dotakao i incidenta Josipa Šimunića kada je poslije plasmana na Mundijal u Brazil sa navijačima vikao ustašku parolu "za dom spremni" i kasnije suspenzijom okončao karijeru.

"Znamo svi za incident Josipa Šimunića koji je vikao 'za dom spremni' i tako završio karijeru, jer mu je bilo zabranjeno da igra na Svjetskom prvenstvu. Neki bi morali da znaju da su uzor mladima", zaključio je Slovenac.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC