• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kosanović izvređao novinarku: Idi kući, spremaj ručak!

Autor mondo.rs

Trener kruševačkog Napretka Milorad Kosanović kaubojski se opohodio prema novinarki "Sportskog žurnala" koja mu je postavila fudbalsko pitanje. "Zvezda je već šampion, idemo u Beograd da se igramo", kaže Kosanović pred meč u Beogradu.

 Kosanović izvređao novinarku: Idi kući, spremaj ručak! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Fudbalski treneri mogu da budu nervozni, besni i ljuti, pogotovo kada njihova ekipa ne odigra dobro, pretpri poraz (zaslužen ili nezaslužen), kada je njihov tim oštećen, bude žrtva nepravde... Ali, i u takvim situacijama treba se smiriti i probati da nađeš aekvatne reči.

Ovakvih primera ima, ima i primera kada su davane "jače" izjave nego što je trebalo, ima izjava iz afekta. Ali, čudi postupak trenera kruševačkog Napretka Milorada Kosanovića, koji se diskriminatorski poneo prema novinarki "Sportskog žurnala" na konferencijia za novinare uoči utakmice protiv Crvene zvezde u 20. kolu Suprelige u Beogradu (subota, 19 časova, TV prenos Arena sport 1).

Novinarka je pitala Kosanovića o prethodnoj utakmici i promene taktike u meču sa Proleterom i zašto se nije probalo dugim loptama po teškom terenu. Zapravo, pitanje je bilo upućeno igraču Enveru Alivodiću, koji je takođe bio učesnik konferenciji za medije.

Kosanović se umešao i nervozno odbrusio:

"Ne mogu da slušam gluposti, gospođa je umislila da poznaje fudbal. Idi kući, spremaj ručak!".

Dijalog je nastavljen, pa je na opasku novinarke da je "veći narcis od Murinja", eksplodirao i uputio niz neprimerenih reči (psovki) ,objavljeno je u tekstu u današnjem "Žurnalu".

Osim što je bio grub i nevaspitan, Kosanovićev istup i reakcija je diskriminatorska i zaslužuje kritiku i osudu.

Što se tiče utakmice sa Crvenom zvezdom, Kosanović veruje da njegov tim može da odigra dobro, s obzirom na to da nema pritiska i da je Zvezda "već šampion".

"Crvena zvezda je neprikosnovena u ovom prvenstvu, i ostaće tako i do kraja prvenstva. Rekao sam da će u 12. kolu biti prvak države, što je ona i postala, tako da idemo da odigramo što bolje možemo. Imaćemo izvanredne uslove, teren je odličan, bez obzira na vremenske prilike. Bićemo maksimalno orijentisani ka igri i želji da napravimo što je moguće bolji reultat. To nikada ne može biti u drugom planu, jer možemo i hoćemo, ali moramo biti i realni", rekao je Kosanović i dodao:

"Ukoliko budemo igrali kako mi možemo to će biti lepa utakmica, pa čak možda i neizvesna. Idemo u Beograd da se igramo".

Enver Alivodić smatra da se ne pita samo Zvezda:

 Sigurno je da nas očekuje teška utakmica. Zvezda ima dva tima, podjednako dobra. Mi ćemo pokušati da iskoristimo svoju šansu. Sigurno je da ne idemo da se branimo, i mislim da će biti dobra utakmica. Nijedna ekipa koja igra protiv nas se ne pita samo ona, pa tako ni Zvezda".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC