Najplaćeniji muzičari na svetu su ONI!

Autor:

Gde su uspešne karijere, tu je uglavnom i mnogo novca, a ovo su trenutno najbogatiji bendovi i solo muzičari.

Najplaćeniji muzičari na svetu su ONI! Foto: YouTube/screenshot/U2

Magazin "Forbs" je objavio i ovogodišnju listu najplaćenijih muzičara na svetu, a na samom vrhu se našla četvorka iz Irske - U2! Bono i ekipa su u 2018. godini uspeli da zarade čak 118 miliona dolara zahvaljujući uspešnoj svetskoj turneji. Uspeli su da pobede Coldplay koji su na drugom mestu sa zaradom od 115.5 miliona dolara.

Međutim, dok U2 mora da podeli zarađeni novac na četiri dela, a Coldplay na pet, treći najplaćeniji muzičar - Ed Širan, ima da zadrži svih 110 miliona dolara samo za sebe! Širan ima 27 godina, a milijarde strimova njegovih pesama širom sveta ga je učinilo najplaćenijim solo muzičarem ove godine.

Bruno Mars je na četvrtom mestu sa zaradom od 100 miliona dolara, dok je iza njega Kejti Peri koja je "skupila" 83 miliona dolara.

Njena nekadašnja rivalka Tejlor Svift je odmah iza, a zaradila je "samo" tri miliona manje od nje. Verovatno bi bila bolje rangirana, ali je "Forbsov" rok za računanje zarade isključio veliki deo njene popularne turneje "Reputation".

Jay Z je na sedmom mestu i zaradio je 76.5 miliona, a Bijonse je pala na 11. mesto (60 miliona dolara), dok je prošle godine bila na drugom. Međutim, njihova kombinovana zarada svakako nadmašuje sve druge muzičare sa liste.

Na osmom mestu su rok ikone Guns N' Roses (71 milion dolara), zatim Rodžer Voters (68 miliona) i na desetom mestu P Diddy (64 miliona).

Kendrik Lamar, The Weeknd, Pink, Lady Gaga, Depeche Mode i Kalvin Haris su top 20 po zaradi, dok su Drejk, Dženifer Lopez, Metallica, The Rolling Stones, Pol Mekartni, Elton Džon i drugi među top 30.

Izvor: YouTube/U2

Tagovi:

Ostale vijesti