I ova zemlja je povukla priznanje Kosova!

Autor:

Republika Madagaskar obavestila je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije da je povukla odluku o priznanju Kosova. Priština: Lažne vesti!

0
A- A A+
madagaskar Foto: screenshpt/youtube/Redfilms Production


"Dobili smo notu od Ministarstva spoljnih poslova Madagaskara, u kojoj nas obaveštava da je 5. decembra Republka Madagaskar donela odluku o povalčenju priznanja Kosova",  rekao je prvi potpredsednik Vlade i ministar inostranih poslova Ivica Dačić Tanjugu.

JOŠ JEDNA ZEMLJA! I Grenada povukla priznanje Kosova

On je ukazao da je Madagaskar dvanaesta zemlja koja je povukla priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Priština: Lažne vesti!

Ministarstvo spoljnih poslova tzv. Kosova reagovalo je nazvavši informaciju "lažnim vestima". "Lažne vesti i propaganda Srbije protiv Kosova neće uspeti. Tražimo od Evropske službe za spoljne poslove i NATO da odgovore na te hibridne pretnje koje dolaze iz Beograda. To je pretnja po regionalnu bezbednost", navodi se u poruci na Twitter nalogu kosovskog Ministarstva.

"Ministarstvo inostranih poslova Republike Madagaskar izražava poštovanje Ministarstvu inostranih poslova Republike Srbije i ima čcast da mu saopšti da je verbalnom notom br.90/18-AE/M od 5.decembra 2018.godine Republika Madagaskar donela odluku da povuče priznanje Republike Kosovo",  navodi se u verbalnoj noti upućenoj Srbiji, u koju je Tanjug imao uvid.

U noti koju je isto Ministarstvo uputilo Prištini precizira se da se priznanje povlači do do postizanja pravednog, pravičnog i trajnog političkog rešenja za pitanje statusa Kosova, u okviru pregovora koji su u toku.

"Ministarstvo inostranih poslova Republike Madagaskar izražava poštovanje Ministarstvu inostranih poslova Republike Kosova i s pozivom na pismo od 24. novembra 2017. u vezi sa priznajem Republike Kosovo od strane Republike Madagarskar, ima čast da mu saospsti da, pošto je podrobno razmotrilo situaciju i želeći po svaku cenu da ohrabri dijalog koji i dalje traje između Republike Srbije i organa Kosova uz primenu Rezolucije 1244 (1999) i isto tako da bi se omogućilo obema stranama da dođu do pravednog, pravičnog i trajnog političkog rešenja za pitanje statusa Kosova, Ministarstvo inostranih poslova Republike Madagaskar donelo je odluku da povuče priznanje Kosova kao nezavisne države dok se ne okončaju pregovori koji se vode pod pokroviteljkstvom međunarodne zajednice", navodi se u verbalnoj noti upućenoj Prištini.

Pre pet dana i Solomonska ostrva su povukla priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Palma: Crnogorci, povucite priznanje Kosova!

Do sada su priznanje Kosova povukli Granada, Komonvelt Dominika, Surinam, Liberija, Sao Tome i Principe, Gvineja Bisao, Burundi, Papua Nova Gvineja i Lesoto, Solomonska ostrva.

Ostale vijesti