• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvardiola: Hvala, ali nismo najbolji

Autor mondo.rs

Menadžer Mančester sitija odgovorio kolegi pred veliki derbi Premijer lige na "Stamford Bridžu"...

Strateg Mančester sitija Pep Gvardiola izjavio je da njegova ekipa još nije zaslužila da je nazivaju najboljom na svetu.

Siti je ove sezone neporažen u Premijer ligi, ostvario je 13 pobeda uz dva remija, a već je obezbedio plasman u osminu finala Lige šampiona.

Menadžer Čelsija Mauricio Sari je uoči subotnjeg okršaja (18.30) nazvao Siti "najboljom ekipom Evrope, a možda i sveta", ali je Gvardiola ocenio da je to priznanje preuranjeno.

"Hvala, ali mi nismo najbolji. Ako želiš da budeš najbolji moraš da osvajaš titule. Mi nismo osvojili titue da bismo bili najbolji u Evropi", rekao je Gvardiola.

Upitan šta je najveća opasnost za njegovu ekipu, Gvardiola je odgovorio: "Ako mislimo da nije potrebno da napredujemo. To bi bila najopasnija stvar".

"Gledam moj tim, mnoge stvari su dobre, ali možemo da budemo i bolji", dodao je španski trener.

Siti je prošle sezone osvojio titulu u Premijer ligi, uz samo dva poraza i rekordan broj osvojenih bodova, a ako nastavi ovim tempom, mogao bi da popravi taj rekord.

"Ponosan sam na činjenicu da smo u poslednjih 15 ili 16 meseci bili konstantni. Tokom 16 meseci igrati svaka tri dana, to je najteže u svim sportovima, za sve sportiste. Zbog toga su dobri rezultati veliki kompliment za igrače, a oni to znaju jer im to svakodnevno govorim. Opet, mogli smo da izgubimo dva boda u poslednjih 10 minuta utakmice sa Votfordom", rekao je Gvardiola.

Govoreći o derbiju na Stamford Bridžu, Gvardiola je rekao da će to biti veliki test za "građane".

Oni u domaćem prvenstvu imaju aktivnu seriju od sedam pobeda (od 0:0 sa Liverpulom 7. oktobra), dok su "plavci" poraženi dva puta u poslednja tri kola, kao gosti od Totenhema i Vulverhemptona.

"Mogu da zamislim koliko će biti posvećeni, agresivni, napeti, da ne dozvole i treći poraz. Zbog toga je ova utakmica za nas odličan test", naveo je on.

Utakmicu će zbog povreda propustiti Serhio Aguero i Kevin De Brujne, a Gvardiola je rekao da će se obojica "uskoro vratiti na teren".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC