• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vaskrs" Reala u Istanbulu, Micić bez završnog udarca

Autor mondo.rs

Efes ušao u četvrtu četvrtinu sa 14 poena prednosti, pa izgubio od aktuelnog evropskog prvaka.

Nikad ne potcenjuj srce (klasu, iskustvo) šampiona!

Košarkaši Efesa mislili su da je Real nokautiran i da će rutinski odraditi poslednjih 10 minuta, ali nakon 74:60 i pre toga maksimalnih 69:54, stigao je "hladan tuš" u vidu 24:8 za "kraljeviće", taman koliko je trebalo za preokret.

Efes - Real 82:84 (23:23, 29:22, 22:15, 8:24), u jednom od derbija 11. kola Evrolige!

Tako je u sudaru bodovno izjednačenih timova Efes (8-3) prekinuo seriju od pet pobeda, dok su Madriđani (9-2) izbegli treći uzastopni poraz i stabilizovali se u vrhu tabele.

EFES: Moerman 19 (10sk, 3ukr), Micić 15 (8as, 2ukr, 5izg), Larkin 14 (4as), Plajs 13 (5sk)...

REAL: Ajon 20 (11sk, 3as, 2ukr, 2blk), Ljulj 12 (3as, 4izg), Tompkins 10 (4sk, 5as), Kampaco 9, Tejlor 8 (3sk, 4as)...

Nakon što su razigrani Meksikanac Gustavo Ajon i na drugoj strani Efesova loša selekcija šuta i ishitrena rešenja u napadu ponovo učinili meč neizvesnim, činilo se da je Adrijan Moerman košem iz teške pozicije za 81:77 dao domaćinu potrebni impuls da u poslednja dva minuta izdrži nalet prekaljenih izabranika Pabla Lasa.

Na žalost Efesa i njegovih navijača, koji su u nikad većem broju napunili olimpijsku dvoranu "Sinan Erdem", lopta nakon toga nikako nije htela u koš.

Danston i Plajs promašili su zicere, do tada sjajni Moerman i Micić trojke, da bi reprezentativac Srbije 30 sekundi pre kraja izgubio petu loptu na utakmici i dao šansu gostima da pređu u vođstvo.

Serhio Ljulj je posle preuzimanja ostao u izolaciji sa Tiborom Plajsom na sedam metara od koša, centar Efesa ga je faulirao u pokušaju da izbije loptu, a za Ljulja je to bio poklon koji se ne propušta. Iskoristio je oba slobodna bacanja i Real se našao u vođstvu, prvi put još od polovine drugog kvartala - 82:83!

Ergin Ataman uzeo je tajm-aut da nacrta akciju za pobedu, ali to praktično i nije bila akcija. Vasilije Micić brzo je uputio šut za tri poena i promašio, što se posle njegovog i pada čitave ekipe u četvrtoj četvrtini moglo i pretpostaviti.

Igrači Efesa bili su toliko indisponirani da nisu stigli ni da naprave faul do nekoliko desetinki sekunde pre kraja, tako da je Rudi Fernandez ubacivši prvo i namerno promašivši drugo, stavio tačku na fenomenalan povratak "kraljevića".

Bez obzira na poraz, Micić i saigrači su pokazali da imaju kvalitet i hemiju da ove sezone doguraju daleko u Evroligi. Ako iz ovog sloma izvuku pouke i uspeju da ih primene u narednim utakmicama, Top 8 im neće izmaći, a nakon toga je sve "otvoreno"...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC