• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Učitelj iz Glazgova dolazi na "Rajka"

Autor mondo.rs

Ko je Vili Kolam i zašto je pre 6 godina dobio pretnju smrću od učenice škole u kojoj predaje?

 Crvena zvezda PSŽ utorak Arena sport Liga šampiona Izvor: MN PRESS

Vilijam Kolam, 39-godišnji učitelj iz Glazgova, delegiran je za glavnog sudiju utakmice 6. kola Lige šampiona između Crvene zvezde i Pari sen Žermena.

Škot će prvi put u karijeri doputovati u Beograd i pred rasprodatim tribinama Stadiona "Rajko Mitić" u 21 čas dati znak za početak meča u kom će oba tima igrati za proleće u Evropi.

U isto vreme, ali na "Kamp nou" stadionu u Kataloniji, naš najbolji arbitar Milorad Mažić označiće početak utakmice između Barselone i Totenhema, u kojoj će gosti morati da igraju na pobedu ako nameravaju da nastave takmičenje u Ligi šampiona.

UČENICA MU PRETILA SMRĆU


Kolam je u oktobru 2009. vodio utakmicu Lige Evrope između Šahtjora i Partizana završenu rezultatom 4:1, u kojoj nije pokazao nijedan žuti karton.

UEFA je obojicu svojih "elitnih" sudija često koristila ove jeseni, kako u klupskim tako i u takmičenjima nacionalnih timova.

Mažić je pre puta u Barselonu vodio mečeve Benfika - PAOK (1:1, plejof za LŠ), PSV - Inter (1:2, grupa LŠ) i Mančester junajted - Juventus (0:1, grupa LŠ). Za razliku od 47-godišnjeg sudije iz Vrbasa, Kolam je donosio mnogo više uspeha domaćinima ove sezone: Rapid - Steaua (3:1, plejof za LE), Monako - Atletiko (1:2, grupa LŠ), Šalke - Galatasaraj (2:0, grupa LŠ) i Juventus - Valensija (1:0, grupa LŠ).

Posle utakmice škotskog Liga kupa odigrane 2012. godine, u kojoj je Seltik doživeo neočekivani poraz od Kilmanroka (0:1), Kolamu je na e-mail adresu stigla anonimna pretnja smrću. Sadržaj mejla delovao je toliko ozbiljno da je lokalna policija pokrenula istragu. Na kraju se ispostavilo da je pretnju poslala devojčica, učenica iz škole u kojoj Kolam radi kao učitelj.

Inače, Kolam ne važi za strogog sudiju koji lako pokazuje na belu tačku i često "vadi" kartone.

* prosek na međunarodnoj sceni *

0,25 penala po meču (0,16-0,09)
0,27 crvenih po meču (0,17-0,10)
4,15 žutih po meču (1,89-2,26)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC