• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sterling digao Englesku na noge: Rasizam u medijima

Autor mondo.rs

Zvezda engleskog fudbala ukazala je na diskriminaciju prema mladim tamnoputim fudbalerima, čije karijere ostrvski tabloidi prate upadljivo drugačije u poređenju sa ostatkom Premijer lige.

Rahim Sterling odlučio je da uzvrati udarac tabloidima i ukaže na neadekvatan tretman koji ima u engleskoj javnosti, praktično od dana kada je odlučio da napusti Liverpul i pojača Mančester siti.

On je i pre toga bio veoma popularan, kako zbog stila igre, tako i stila života, međutim vremenom je postalo lako uočljivo da se najuticajniji mediji u Engleskoj njegovom karijerom bave, pre svega, tabloidno.

Šta je Sterling uradio, da li je iscenirao penal, koliko je platio sat ili godišnji odmor, koliko košta automobil kojim je došao na trening bile su "vruće" teme koje su potom poprimile i obrise rasne diskriminacije.

Posle poraza Sitija od Čelsija u jednom od derbija prvenstva, Sterling se ostrvskoj javnosti požalio na tretman koji imaju mladi tamnoputi fudbaleri u Engleskoj i optužio medije da raspiruju rasizam u fudbalu.

Dan kasnije, na Instagram profilu napisao da jedino može da se nasmeje svemu tome "jer ne očekuje bolje".

On je potom otišao korak dalje i opisao način na koji mediji izveštavaju o dvojici igrača, Tosinu Adarabioju i Filu Fodenu.

Uz tekst je postavio i sporne naslove iz medija.

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Good morning I just want to say , I am not normally the person to talk a lot but when I think I need my point to heard I will speak up. Regarding what was said at the Chelsea game as you can see by my reaction I just had to laugh because I don’t expect no better. For example you have two young players starting out there careers both play for the same team, both have done the right thing. Which is buy a new house for there mothers who have put in a lot of time and love into helping them get where they are, but look how the news papers get there message across for the young black player and then for the young white payer. I think this in unacceptable both innocent have not done a thing wrong but just by the way it has been worded. This young black kid is looked at in a bad light. Which helps fuel racism an aggressive behaviour, so for all the news papers that don’t understand why people are racist in this day and age all i have to say is have a second thought about fair publicity an give all players an equal chance.

Објава коју дели Raheem Sterling x (@sterling7) дана



Naslov koji se odnosi na Adarabioja, koji je crnac, fokusiran je na to kako je potrošio 2,25 miliona funti za kuću uprkos tome da nikada nije počeo utakmicu u Premijer ligi. S druge strane, naslov o Fodenu govori kako je kupio kuću od dva miliona funti "za svoju mamu".

"Uzmite dvojicu mladih igrača koji počinju svoje karijere i koji su uradili pravu stvar - kupili su kuće svojim majkama koje su im pomogle da budu tu gde jesu. Ali, pogledajte kako su novine to prenele, kako je ispraćena vest o crnom, a zatim belom igraču", napisao je Sterling.

"To je neprihvatljivo. Oni nisu učinili ništa pogrešno. Ovo raspiruje rasizam i agresivno ponašanje", dodao je Sterling.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC