• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako Zvezda ne primi gol...

Autor mondo.rs

Samo tri tima u istoriji Lige šampiona eliminisana su nakon što im je mreža ostala netaknuta u sva tri meča grupne faze na domaćem terenu.

 Crvena zvezda Liga šampiona odbrana bez primljenog gola Izvor: MN PRESS

Ugostila je Crvena zvezda ove jeseni Napoli i Liverpul, ali skup asova kakav će na teren "Marakane" u utorak poslati trener Pari sen Žermena Tomas Tuhel, učenici Vladana Milojevića ipak još nisu vidjeli.

Dovoljno je reći Nejmar i Kilijan Mbape, dvojica najskupljih fudbalera svih vremena, pa Edinson Kavani, Anhel Di Marija...

Napad je nesumnjivo jači dio ekipe francuskog prvaka, što potvrđuje i podatak da ni na jednoj od 22 zvanične utakmice ove sezone - 17 pobjeda, četiri remija i jedan poraz (3:2 u Liverpulu) - nisu propustili priliku da bar jednom zatresu mrežu rivala.

Međutim, odbrana Crvene zvezde se na domaćem terenu pokazala čvršćom od mnogih, kako ove, tako i prošle sezone u Ligi Evrope.

Protiv Napolija (0:0) su zaustavljeni Insinje, Milik, Kaljehon, Mertens i Hamšik, a protiv Liverpula (2:0) Salah, Mane, Staridž, Firmino i Origi.

Ako bi crveno-bijeli, čiji maksimalan domet u grupi C je treće mjesto i plasman u "nokaut" fazu Lige Evrope, postali prvi koji su ove sezone "poništili" Nejmara, Mbapea i ostale, ušli bi u istoriju Lige šampiona kao tek četvrta ekipa koja je eliminisana iako u tri utakmice pred svojim navijačima nije primila nijedan gol.

Prema evidenciji objavljenoj u "Sportskom žurnalu", to se do sada desilo samo Olimpijakosu 2004. (po 1:0 protiv Liverpula, Monaka i Deportiva), Lilu 2005. (1:0 protiv Mančester junajteda, po 0:0 sa Viljarealom i Benfikom) i Kopenhagenu 2016. godine (4:0 protiv Briža, po 0:0 sa Lesterom i Portom).

Parižanima će za plasman u osminu finala Lige šampiona "99 odsto" biti dovoljan i remi u Beogradu, mada ne treba sumnjati da će ići na pobjedu i pokušati da izbiju na prvo mjesto.

Trenutno Napoli vodi sa devet bodova, PSŽ ima osam, Liverpul šest, a Zvezda četiri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC