• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Grujić najbolji vezista Herte u 20 godina"

Autor mondo.rs

U Berlinu ne štede komplimente na račun srpskog internacionalca.

Marko Grujić imao je odličan start sezone, redovno mjesto u startnoj postavi Herte, ali je potom doživio povredu zbog koje je morao da "preskoči" sedam utakmica i da krene ispočetka.

Međutim, pauza nije ostavila velikog traga na pozajmljenog vezistu Liverpula i to je dokazao prošlog vikenda, kada je postigao gol za pobjedu Berlinaca protiv Ajntrahta.

Komentarišući Grujićevu igru, Hertin trener Pal Dardai ne štedi pohvale, očigledno impresioniran onim što vidi od momka rođenog u Beogradu 1996.

"U Herti sam 22 godine i ovo što ću reći nije uvreda na bilo čiji račun, ali Marko je daleko najbolji vezista kojeg sam vidio od kada sam u klubu", rekao je Mađar koji je 1997. stigao u Berlin kao igrač, a poslije karijere je najpre ostao kao trener mladih kategorija, a potom i kao šef stručnog štaba prvog tima.

Grujić je u meču protiv Ajntrahta pobijedio u 54 odsto duela, uspješno uputio 92 odsto dodavanja i uz to četiri puta šutirao ka golu Frankfurta. Najviše u timu.

"Bio sam defanzivni vezista i uspio sam da postignem 17 pogodaka, što nije loše, ali Marko donosi mnogo veću opasnost za gol protivnika. Ima senzacionalan šut i mnogo je bolji nego što sam ja bio... On može da igra bilo gdje u sredini", dodao je trener Herte, a preneo sajt Bundeslige.

Mađar nije štedio pohvale za srpskog reprezentativca, koji u Liverpulu nije dobio šansu poslije dolaska iz Zvezde, kao ni poslije povratka sa pozajmice Kardifu.

"Marko ima toliko potencijala i to možete da vidite na terenu. Tako je krupan na sredini terena, ali zna i da igra. Dobar je u vazduhu, dobija duele i ima veliku želju da pobijedi. Samo mogu da kažem: 'Respekt'". A, još nije ni potpuno spreman. Samo zamislite kakav će biti kada bude!", dodao je on.

Grujićeva pozajmica ističe sljedećeg ljeta, a u Herti već planiraju da se bore za njegov ostanak u klubu. Sportski direktor Mihael Prec najavio je da će Berlinci "bez sumnje uraditi sve što mogu da Marko ostane".

I on veoma lijepo govori o Grujiću.

"Marko je instinktivno uvijek na pravom mjestu. Njegova visina i tehnika čine ga 'miksom' defanzivnog i ofanzivnog veziste", naglasio je sportski direktor Herte, koja je trenutno na šestom mjestu tabele - posljednjem koje vodi u Evropu sljedeće sezone.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC