• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija greškama "izbrisala" polufinale!

Autor mondo.rs

Reprezentacija Srbije u dramatičnom meču poražena od Crne Gore u 2. kolu Grupe 1 na Evropskom prvenstvu za rukometašice i oprostila se od borbe za polufinale.

 Srbija greškama "izbrisala" polufinale! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Srbija se porazom od Crne Gore oprostila od polufinala na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Imale su "orlice" sjajnu šansu da i osvojenim bodom zadrže priliku da u poslednjem kolu u direktnom duelu sa domaćinom odlučuju o plasmanu među četiri najbolje selekcije na Starom kontinentu, ali je nisu iskoristile.

Srbija – Crna Gora 27:28 (15:12)!

Ni "plus tri" na poluvremenu, ni sjajna šansa u 43. minutu, kada je naš tim imao loptu u posedu i priliku da sa igračicom više vrati prednost sa poluvremena, nisu bili dovoljni. Umesto razlike u našu korist, brojčanu prednost smo pretvorili u totalni fijasku - 1:3, dva gola iz kontri posle izgubljenih lopti. Malo nam je bilo i to što smo se vratili u poslednja dva minuta i posle 25:28 za Crnu Goru, a nakon sjajne odbrane Marije Čolić, imali veliku šansu da u poslednjem napadu osvojimo bod.

Srpkinje nisu uspele čak ni da šutiraju!

Izgubile su 15. loptu, što je naspram šest Crne Gore – verovatno i odlučujući faktor utakmice 2. kola četvrtfinalne Grupe 1. Ovu je konkretno nespretno ispustila Jelena Lavko…

Generalno, nismo imali raspoložene bekove. Veliki peh za Srbiju dogodio se u 20. minutu, kada se povredila Katarina Tomašević. Uhvatila se za kolenom i bilo je jasno da iskusni čuvar mreže neće moći da nastavi dalje. Među stative je stala Čolić i posao solidno odradila. Ali, svega sedam odbrana naših golmana je, ipak, malo da se pobedi tim kao što je Crna Gora.

Doduše, ni Marina Rajčić i Ljubica Nenezić na drugoj strani nisu bile ništa bolje. I one su imale svega sedam odbrana.

Crnogorke su u drugom poluvremenu igrale pregrubu odbranu, a tu tuču na ivici crvenog kartona rumunski par Nastase - Stanču je tolerisao veći deo meča.

Šteta i zbog Katarine Krpež Šlezak. Sjajni kapiten Srbije bi verovatno konkurisala za igrača turnira, jer je i protiv Crne Gore bila naša najbolja igračica na terenu. Postigla je čak 12 golova, uz samo jedan promašaj. Levo krilo Dijana Radojević je bila strelac pet, Lavko četiri, dok su po dva pogotka postigle Andrea Lekić, Slađana Pop-Lazić i Jovana Stoiljković.

U reprezentaciji Crne Gore čak tri igračice su dale po šest golova – Đurđina Jauković, Majda Mehmedović i Milena Raičević, dok je Jovana Radičević postigla pet.

U poslednjem kolu Srbija igra protiv Francuske u sredu, dok se Crna Gora sastaje sa Danskom i ima male izglede za polufinale. Potrebna joj je pomoć Srbije…


Rukometašice Rusije, dan posle pobede nad Srbijom, nastavile su niz trijumfa i protiv Danske. "Zbornaja" je, iako je imala manje od 24 sata za odmor, pregazila Skandinavke 32:21 (14:9) i na taj način postala prva selekcija iz Grupe 1 koja je obezbedila polufinale na Evropskom prvenstvu u Francuskoj za rukometašice.

GRUPA 1

Danska – Francuska 23:29, Švedska – Crna Gora 28:30, Švedska – Francuska 21:21, Srbija – Rusija 25:29, 10. decembar: Danska – Rusija 32:21, Srbija – Crna Gora 27:28, 12. decembar: Danska – Crna Gora (15.45), Švedska – Rusija (18.00), Srbija – Francuska (21.00)


TABELA:

1. Rusija 4 4 0 0 8
2. Francuska 4 2 1 1 5
3. Crna Gora 4 2 0 2 4
4. Švedska 4 1 1 2 3
5. Srbija 4 1 0 3 2
6. Danska 4 1 0 3 2


IZ MINUTA...

KRAJ!

27:28
(59') Imamo igrača više...

26:28
(58')...

25:27
(58')Jelena Lavko vraća nadu. Ne koristimo napad za izjednačenje, Jauković pogađa, grešimo u predaji lopte i lagano gubimo utakmicu… Ili šanse za polufinale.

24:26 (54') Đurđina Jauković se raspucla… Dijana Radojević je prvo izjednačila, ali Crnogorke vode. Andrea Lekić nije u meču, sada je sa crte prebacila gol. Gubimo konce… Majda Mehmedović postiže gol za "plus dva". Isključenje za Crnu Goru, proverena sudijska taktika.

23:24 (52') Akcija za Dijanu Radojević, bravo! Čuvamo vođstvo. Jauković postiže gol. Gol za gol! Čolić skida zicer. Prosto je neverovatno kakvo suđenje imamo. Obradović je čak dobio i žuti karton. Vodi Crna Gora!

22:21 (48') Dijana Radojević, ali odmah na drugoj strani Raičević. Jelena Lavko se diže i pogađa sa devet metara. Opet nam Crna Gora zadaje probleme "brzim centrom". Mehmedović je realizovala napad. Aleksandra Vukajlović je unela brzinu u naš napad. Krpež Šlezak daje treći gol iz penala.

- Neverovatno je da smo po isključenjima izjednačeni. Vrlo čudan kriterijum Rumunki.

19:19 (44') Imali smo igrača više i primili dva gola iz kontre! 

19:17 (43') Tu je Krpež Šlezak kada je teško, njen deseti gol. Strašna partija! I konačno isključenje za Jelenu Despotović. Pregruba igra. Andrea Lekić se poigrava, gubi loptu i primamo gol iz kontre.Jovana Stoiljković preko bloka pogađa mrežu.

17:16 (40') Marija Čolić i Marina Rajčić sada briljiraju među stativama. Nismo iskoristili tri napada za "plus četiri". Katarina Bulatović pronalazi rešenje u napadu Crne Gore koji nije obećavao. Jauković postiže gol iz penala.

17:14 (34')Nismo iskoristili prvi napad, pa smo zaradili isključenje. Jovana Stoiljković. Raičević se snalazi vrlo dobro, prolazi pored bloka i postiže gol. Krpež Sležak ne greši večeras. Ali, Majda Mehmedović koristi višak na krilu. Lavko "bombom" vraća "plus tri"!

- Počinje drugi deo utakmice, napad za Srbiju.

- Srbija ima dve izgubljene lopte više (7/5)!

15:12 (30') Đurđina Jauković pogađa sa devet metara, a prethodno je Jelena Lavko, u trenucima kada smo imali igrača više, napravila korake, a potpom i Stoiljković korake.

15:11 (28') Crna Gora je preko deset minuta bez gola. Seriju 5:0 nastavlja, a ko bi drugi – Katarina Krpež Šlezak. Srbiju zaustavlja Katarina Bulatović. Majda Mehmedović u 27. minutu dobija prvo isključenje. To koristi Dijana Radojević.

13:10 (24') Krpež Šlezak, njen sedmi gol!

12:10
(21')Krpež Šlezak je nezadrživa, Srbija ima "plus dva". Johanson traži predah za svoje rukometašice!

- Izgleda da neće! U pitanju je povreda kolena. Biće to veliki hendikep za Srbiju, ne samo na ovoj utakmici, već i protiv Crne Gore. Marija Čolić je među stativama.

- Ne valja, povredila se Kaća Tomašević! Da li će moći da nastavi, videćemo...

11:10 (19') Kontra za naše vođstvo nije iskorišćena. Krpež Šlezak je promašila, a Itana Grbić na drugoj strani pogodila. Pop-Lazić koristi asistenciju Andree Lekić – 10:10. Gubimo loptu u još jednom napadu za vođstvo. I konačno, Pop-Lazić iz kontre donosi nam prednost.

9:9 (14') Brzi golovi na obe strane, ali Mehmedović promašuje zicer. Krpež Šlezak pogađa iz kontre, a zatim i sa penala donosi izjednačenje.

7:8 (13') Dijana Radojević je napala s krila i pogodila, smanjila na 5:7. Kada nemamo rešenja za bekove, imamo za krila. Krpež Šlezak donosi "minus jedan". Ali Mehmedović još brže postiže novi gol za Crnu Goru. "Brzi centar" protivnika nam zadaje velike probleme. Evo i gola Jelene Lavko.

4:7 (10') Upisala se i Tatjana Brnović. Stiljković ne pogađa, lopta se odbija do Krpež Šlezak, koja postiže drugi pogodak. Ponovo su naše devojke počele da greše u predaji lopte i da primaju golove iz kontri. Ne koriste se ni ziceri. Nije dobro počelo. Crna Gora postiže pogodak preko Jovanke Radičević.

3:5 (7') Uz podignutu ruku sudija Andrea Lekić trese mrežu sa devet metara, ali Crnogorke brzim centrom vraćaju "plus dva". Majda Mehmedović na isti način završava dva napada. U međuvremenu je Lekić postigla drugi gol.

1:3 (3') Milena Raičević otvara utakmicu golom. Crna Gora je povela iz prvog napada, a Kaća Krpež Šlezak vratila istom merom napadom s krila. Katarina Bulatović brzo i uz dosta sreće rešava napad. I Jovanka Radičević prolazi s krila.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC