• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdina "meč lopta" za Top 16 fazu

Autor mondo.rs

Crveno-bijeli potpuno fokusirani na najvažniji meč grupne faze Evrokupa. Tomić traži što više poena iz tranzicije, a igrači podsjećaju na lekciju naučenu u Breši.

 Evrokup - Zvezda - Breša za Top 16 Izvor: MN PRESS

Ubjedljivom pobjedom protiv Zadra, Crvena zvezda mts u nedjelju je zadržala liderski korak na Jadranu (10-0) i napravila dobar uvod u svoj najvažniji meč u Evrokupu.

U srijedu, od 19 časova, ekipa Milana Tomića dočekaće Brešu u dvorani "Aleksandar Nikolić" i taj meč biće prilika da šampion Srbije praktično "ovjeri" plasman u Top 16 fazu, koja će početi 2. januara.

Trenutno, Zvezda zauzima treću poziciju na tabeli Grupe A, sa skorom 4-4, dok je Breša četvrta, sa 3-5. I taj podatak dovoljno govori o značaju drugog ovosezonskog susreta srpskog i italijanskog predstavnika. U prvom, odigranom 24. oktobra, Tomićev tim doživio je prvi poraz od kada se ljetos okupio.

Najavljujući ovaj meč, uoči večernjeg treninga u ponedeljak, šef struke Crvene zvezde mts govorio je novinarima o značaju utakmice.

"Meč sa Brešom je vrlo bitan za nas. Igraćemo kod kuće, pred svojim navijačima, trebalo bi da odigramo dobru i kvalitetnu utakmicu i da pobijedimo”, rekao je on.

Osvrćući se ka prvoj utakmici protiv istog rivala, Zvezdin trener rekao je da ne bi trebalo preveliku pažnju posvetiti onome što se dogodilo.

"Kad bismo razmišljali o prošlosti, nikada ništa ne bismo radili dobro u životu, tako da ne razmišljamo o toj prvoj utakmici. Pogledali smo dijelove tog meča i sigurno je Breša sada jača. Doveli su još jednog igrača i jaki su na bekovskim pozicijama", dodao je Tomić.

Prema njegovim riječima, crveno-bijeli se pripremaju za Brešu bez razmišljanja o ostalim utakmicama, kao ni gostovanju Galatasaraju u posljednjem kolu. "Samo o sljedećoj utakmici razmišljamo”, istakao je on.

Sabirajući utiske poslije prvog meča nakon pauze, Tomić je govorio i o taktici za Brešu i o zdravstvenoj situaciji u svlačionici, uz objašnjenje da je samo Marko Kešelj nespreman, zbog problema koji nije previše komplikovan.

"Ja ne volim te pauze, po meni je bolje da ekipa ima jedan ritam i da se stalno trenira i igraju utakmice. Sa druge strane je dobro, neke igrače smo odmorili, neki su bili sa reprezentacijom i protiv Zadra smo pokazali da je sve to izgledalo pozitivno".

"Što se tiče igre protiv Breše, treba da nametnemo agresivnu igru u oba pravca, I odbrani I napadu. Da nađemo što više lakih poena u tranziciji u kontranapadu, jer kad igraš na domaćem terenu, to je način da dobiješ utakmicu. Svi su zdravi osim Kešelja koji ima mali problem sa zadnjom ložom”, dodao je Tomić.

"NAUČILI SMO DA 20 RAZLIKE NE ZNAČI NIŠTA"

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Nemanja Nenadić dijelio je u nedjelju ulogu plejmejkera sa Džoom Reglendom. I on očekuje "tvrd" meč u srijedu.

"Svi smo maksimalno skoncentrisani i znamo šta možemo da očekujemo. Da bismo pobijedili, moramo da uđemo spremni od starta... Očekujem da će ovaj meč odlučiti nijanse i način na koji će ekipa ući u meč".

I on se sjetio duela odigranog u Breši, u kojem je Zvezda u prvoj četvrtini imala ogromnu prednost, pa je brzo ispustila...

"Naučili smo u Italiji da 20 razlike ne znači ništa, tako da nema opuštanja nijednog trenutka. Mi smo igrači koji bi trebalo da se nose sa pritiskom. Spremni smo i idemo na pobjedu", dodao je Nenadić

Crvena zvezda mts treniraće za ovaj meč i u utorak, dva puta, kao i na dan utakmice, koja počinje u srijedu u 19 časova.

Parovi 9. kola Grupe A

u utorak

Ulm - Andora 18.30

u srijedu

Zvezda - Breša 19.00
Monako - Galatasaraj 19.45

Tabela: Monako 6-2, Andora 5-3, Zvezda 4-4, Breša 3-5, Galatasaraj 3-5, Ulm 3-5.

Parovi poslednjeg, 10. kola: Andora - Monako, Galatasaraj - Zvezda, Breša - Ulm.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC