• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzić: Zvezda je čuvar pravoslavlja, nema korupcije

Autor mondo.rs

Direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić dao je intervju francuskom "Mondu" u kojem je govorio i o istrazi koja se vodi u Francuskoj zbog sumnje da je meč PSŽ - Zvezda namješten i da se neki funkcioner obogatio za 5 miliona evra.

 Zvezdan Terzić - Crvena zvezda je čuvar pravoslavlja Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Novinar uglednog francuskog lista "Mond" (Le Monde) je napravio intervju sa generalni direktorom Crvene zvezde Zvezdanom Terzićem, dan uoči utakmice u Ligi šampiona između beogradskog kluba i Pari Sen Žermena.

Autor intervjua i teksta je u uvodu napisao ovo:

"U Srbiji sada fudbalski vlada Crvena zvezda, koja je preuzela to mjesto od svog najvećeg rivala Partizana, koji je bio omiljeni klub bivšeg predsjednika Srbije Borisa Tadića i koji je bio nepobjediv. Da vam iskreno kažem, niko ne zna ko, zapravo, vodi ta dva kluba. Jedno je sigurno: ne postoji vlast kojoj nije stalo".

U razgovoru za "Mond", Terzić je između ostalog, Zvezdu izjednačio sa Srbijom i pravoslavljem(?!).

"Crvena zvezda nije samo fudbalski klub. To je ideologija, filozofija i nacionalni simbol. Zvezda je čuvar srpskog identiteta i pravoslavne religije".

O istrazi koja se vodi protiv Crvene zvezde u Francuskoj, a povodom ubjedljivog poraza od Pari Sen-Žermena (1:6) i sumnjama da je neki čelnik Zvezde, na osnovu dojave, uplatio novac u kladionici i zaradio 5 miliona evra za 5+ golova, Terzić je rekao:

"UEFA će morati da otkrije ime tog ludaka koji je izmislio cijelu priču, koja je ukaljala i ugled Zvezde i Lige šampiona. U tu priču ne bi povjerovalo ni šestogodišnje dijete. Mi smo koletarna šteta namještaljki prema PSŽ-u".

Nastavio je:

"Sve je pogrešno, ali prihvatili smo da ispitamo mogućnost da je neko ukaljao ime našeg kluba i države. Podnijeli smo tužbu za klevetu. Povratak u Ligu šampiona je bila prilika da promovišemo klub i zemlju, da promijenimo sliku o nama, a sve je uprljano. Za srpsku javnost, ta istraga je još jedan dokaz klevete, a žrtva je naš fudbal. Srpski fudbal nije ni bolji, ni lošiji nego francuski. U našem fudbalu nema korupcije, sve je to pitanje percepcije. Loša slika o našem fudbalu je stvorena jer su mnogi ljudi bez razloga uvučeni u blato. Političari su koristili svoju poziciju da blate ljude i smještaju im zbog ličnih interesa. A u Srbiji kada je neko u zatvoru, mi na to ne gledamo isto kao vi u Francuskoj", rekao je Terzić za "Mond”.

Novinar francuskog lista je u tekstu podsjetio i da je prvi operativac Crvene zvezde, kao predsjednik Fudbalskog saveza Srbije dvije godine bio u bjekstvu kada je za njim raspisana međunarodna potjernica zbog pronevjere i zloupotrebe položaja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC