• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemilosrdni PSŽ "ispratio" Zvezdu iz Evrope!

Autor mondo.rs

Četiri boda iz šest mečeva sa Liverpulom, Napolijem i Pari sen Žermenom je bilans Crvene zvezde u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona. Probali su igrači Vladana Milojevića da iznenade PSŽ, ali je prvak Francuske pokazao moć.

 Nemilosrdni PSŽ "ispratio" Zvezdu iz Evrope! Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je završila ovosezonsko učešće u Evropi!

Fudbaleri šampiona Srbije poraženi su u poslednjoj utakmici grupne faze Lige šampiona od Pari sen Žermena i tako su zvanično ostali bez šanse da izbore "proleće" u nokaut fazi Lige Evrope kao trećeplasirani.

To mesto je zauzeo Napoli posle poraza od Liverpula (1:0), što znači da bi to mesto bilo neuhvatljivo čak i da je Crvena zvezda slavila večeras.

Parižani su u Beograd došli s imperativom pobede i već posle 10. minuta su poveli golom Kavanija, posle sporne situacije na sredini terena kada je pao Pavkov, da bi u 40. i Nejmar "promešao" odbranu za drugi gol.

Međutim, Zvezda nije "pala" i označila dva pogotka PSŽ kao nemoguću misiju, nego je napala iz svih oružja i nakon nekoliko sjajnih napada - došla do gola u 56. minutu.

Marko Gobeljić je savladao Điđija Bufona posle centaršuta s leve strane, "zapalio" je navijače i podario nadu da je čudo moguće, međutim Markinjos je u 76. posle prekida postigao treći gol za svoj tim i "svirao kraj", da bi pobedu još ubedljivijom učinio Mbape u nadoknadi vremena, za oproštaj krcate "Marakane" od međunarodnih utakmica za ovu sezonu:

CRVENA ZVEZDA - PSŽ 1:4 (0:2)


Na kraju utakmice stadionom se orilo "šampioni, šampioni", što jasno govori da navijači Zvezde i te kako ovogodišnje rezultate u Ligi šampiona smatraju velikim uspehom, dok se sporadično moglo čuti  "UEFA mafija", što se s tribina orilo više puta u toku meča, zbog nekoliko spornih odluka - pre svih one pre vodećeg gola.

Pavkov je ostao na travi posle jednog duela na sredini terena, sudija nije prekinuo igru, a za deset sekundi su Mbape i Kavani, kao na video-igri, doneli vođstvo Parižanima.

Rani gol je značio i manje nervoze za goste, koji su bez većih problema ulazili u završnu trećinu i vešto koristili to što je Zvezda na današnjoj utakmici imala samo jednog "pravog" štopera, pa je jasno bilo koliko se Filip Stojković mučio u novoj ulozi...

Pravili su mu mnogo problema Mbape i Nejmar, a Brazilac je u 40. minutu posle "solo" prodora šutnuo preko "palog" Borjana - za veliko slavlje Tomasa Tuhela.


Znao je Nemac da će se Crvena zvezda boriti do kraja, tražio je od svojih igrača i treći gol, ali odličan period igre posle 50. minuta, kada su Ben, Marin i Simić promašivali svoje šanse - u pogodak je ipak materijalizovao Marko Gobeljić.

Odlični univerzalac Zvezde je ispratio napad Marina i Simića po levoj strani, sačekao je odbijenu loptu i udarcem u bliži ugao Bufona smanjio rezultat.

Probala je Zvezda da igra još ofanzivnije, najbliža golu je bila posle prekida kada je Jovančić šutirao preko gola, da bi baš na sličan način PSŽ došao do trećeg gola koji je definitvno ubio svo ono nakupljeno samopouzdanje i energiju posle gola Gobeljića.

Markinjos je u 76. minutu odlično pratio korner, a Mbape je u drugom minutu nadoknade posle akcije Nejmara rezultat učinio nepravedno visokim.

PSŽ je jedini koji je ove sezone u Ligi šampiona dao gol Crvenoj zvezdi i definitvno se pokazao kao najneugodniji protivnik po njih, pošto je u dve utakmice dao deset golova - što je posledica nestvarnog kvaliteta.

ZVEZDA:
Borjan - Gobeljić, Stojković, Degenek, Rodić - Čaušić, Jovančić, Ben, Marin, Simić (od 72. Ebisilio) - Pavkov (od 72. Boaći).

PSŽ: Bufon - Kerer, Silva, Kimpembe, Bernat - Verati (od 83. Rabio), Markinjos, Di Marija (od 88. Draksler), Nejmar, Mbape - Kavani.

Meč je sudio škotski arbitar Vilijam Kolum.

Grupa C

Liverpul - Napoli 1:0 (1:0)
/Salah 34'/

Crvena zvezda - PSŽ 1:4 (0:2)
/Gobeljić 56' - Mbape 10', 92'. Nejmar 39', Markinjos 74'/

Tabela Grupe C: PSŽ 11, Liverpul 9, Napoli 9, Crvena zvezda 4 boda.


N    A    J    A    V    A

Pred nama je još jedan spektakl na stadionu Rajko Mitić. Od 21.00 fudbaleri Crvene zvezde igraju protiv Pari Sen Žermena u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona.

Nema sumnje da će tribine biti prepune, iako je poznato da crveno-beli nemaju više šansu za osminu finala, a da bi se preselili u Ligu Evrope potrebna im je pobeda, uz poraz Liverpula na Enfildu od Napolija. Parižanima pobeda garantuje prolaz, a vrlo verovatno i remi, jer bi u tom slučaju Liverpul morao da pobedi sa dva ili više golova razlike.

Zagrejte se do utakmice uz MONDO, a potom će na stadionu biti naši novinari i fotoreporteri koji će vas informisati o svim zanimljivostima oko terena i na njemu...

IZ MINUTA U MINUT:

90+4' - KRAJ!

90+2' - GOL! MBAPE! 4:1!

Nemilosrdni su igrači Pari sen Žermena, na kraju akciju Nejmara završava Mbape.


90' - Još četiri minuta nadoknade.

86' -
Dejan Joveljić na terenu umesto Marka Marina.

81' -
Kavani i Nejmar željni novih golova - lopta srećom po Borjana ide pored gola.

77' - Boaći iz okreta - ništa! Snašao se lepo napadač iz Gane, ali ništa ni od ove šanse. Žuti karton i za Filipa Stojkovića.

74' - GOL! PSŽ POSTIŽE TREĆI GOL! MARKINJOS! 1:3!

Posle odličnih pola sata Zvezde - hladan tuš.

Anhel di Marija je odlično izveo prekid, a Markinjos nije propustio šansu da postigne pogodak koji verovatno njegovom timu donosi pobedu.


72' -
Pavkov i Simić izlaze, na terenu Boaći i Ebisilio.

70' - Jovančić!

Dobar prekid Marina sa leve strane, skače Jovančić na prvoj, ali nije mu se posrećilo da se upiše u strelce i da donese dramu...

67' - Prelako stvaraju višak na boku igrači Pari sen Žermena, Nejmar ili Mbape to vide na vreme, i onda bekovi Zvezde imaju problem. Sada je Stojković uklizao na vreme i zaustavio Bernata.

63' - I Mbape šutira, Borjan idealno postavljen!

61' - Borjan!

Tilo Kerer u velikoj prilici posle odličnog proigravanja Di Marije, ali Milan Borjan brani stopalima. U nastavku akcije Ben vuče kontru, a Bernat dobija karton.

56' - GOOOOOL! GOBELJIĆ! ZVEZDA JE SMANJILA! 1:2!


Energija je donela gol!

Sjajna akcija Zvezde koju je inicirao Čaušić, Marin je iz prve u padu proigrao na levu stranu za Rodića, a Marko Gobeljić na drugoj stativi posle intervencije Tijaga Silve šutira u bliži ugao Điđija Bufona - i pogađa!

Sjajan gol, i veliko slavlje trenutno na "Marakani"!

54' - BEN! SIMIĆ! MARIN! 

Tri velike šanse za Zvezdu u velikom naletu, ali isprečava se Bufon. I publika je osetila trenutak da pruži veliku podršku svojim miljenicima.

53' - Šteta za Zvezdu, odlična kombinacija Simića i Marina, ali Nemac ne završava akciju onako kako je želeo. 

50' -
Žestok udarac Kimpembea u glavu Simića, bez žutog kartona.

Izvor: Arena/MONDO/Screenshot


48' -
Dve brze šanse za PSŽ koji želi da reši pitanje pobednika.

45' - Tijago Silva je neverovatan.
Veljko Simić je krenuo u kontru, imao je Marka Marina koji utrčava po levoj strani, ali i sa 35 godina Brazilac je nestvarno brz, stiže na vreme da zatvori i izbaci loptu van terena. To je bilo sve od prvog poluvremena u kom je Pari sen Žermen zaista pokazao klasu i iskoristio sve mane Crvene zvezde.

Izvor: MONDO/Arena/Screenshot


42' - MBAPE!

Širi ruke opet Filip Stojković, mnogo "duva" po desnoj defanzivnoj strani Zvezde, i ponovo je Mbape strašno brzo istrčao kontru... Srećom po Zvezdu, pogodio je spoljni deo mreže.

40' - GOOOL! NEJMAR! 0:2!


Previše jednostavno Parižani dolaze do drugog gola...

Osvojena lopta na sredini terena i brz pas na levu stranu za Nejmara, a Filip Stojković nije mogao sam da ga zaustavi. Lako ga se oslobodio, ušao u sredinu, sačekao da Milan Borjan padne i poslao loptu u mrežu.

38' -
Zaista Parižani igraju neverovatno tečno, sve iz prve, stvaraju mnogo problema Zvezdi u poslednjoj trećini terena, ali za sada se igrači ispred Milana Borjana dobro brane i ne dozvoljavaju lak gol.

Izvor: MN PRESS


34' -
Promena rezultata na "Enfildu" - Liverpul vodi protiv Napolija.

30' -
Padaju Ben, pa Marin u šesnaestercu Parižana, ali se ni ovoga puta ne oglašava Kolum. "UEFA Mafija", skandiraju navijači Crvene zvezde.

28' -
Žuti karton za Milana Pavkova posle lakta u lice Paskalu Kimpembeu, dok minut kasnije i Tilo Kerer prolazi na isti način posle faula na Veljku Simiću. Dosta nervoze na terenu, grube igre, sudija kao da nema sve pod kontrolom...

Ipak, pomoćnici za sada obavljaju dobar posao i videli su ofsajd Veljka Simića, što je velika šteta za Zvezdu pošto je u pitanju bila jedna od boljih akcija od početka.

Izvor: MONDO/TV Arena Sport/Screenshot


25' -
Drugi put pada Mbape, sada na ivici kaznenog posle duela sa Degenekom, i u neverici gleda ka arbitru iz Škotske.

23' -
Lopta pogađa u šaku Miloša Degeneka, odmah traže Verati i Di Marija jedanaesterac, ali Kolum sada odmahuje glavom. Pokušava u nastavku akcije Verati da šutira, ali na mestu je bio Milan Borjan i ponovo pokazao da je sjajan golman.

18' -
Dobar pritisak Zvezde po desnoj strani preko Bena i Gobeljića, pokušava i Marin da razigra Pavkova, ali ne paniče igrači Pari sen Žermena. Mirno odolevaju...

15' -
Razigran Kavani na početku meča, prošao je po desnoj strani, ušao u sredinu, ali dovoljno je potom igrača izašlo na njega i osujetilo ga u pokušaju da završi akciju udarcem. PSŽ hoće još golova na startu...

13' -
Prva šansa za Bena koji je izbegao ofsajd, šutirao iz prve, ali preko gola. I dalje prisutna nervoza kod igrača Zvezde zbog prethodne situacije...

9 - GOOOL! KAVANI! PSŽ VODI 1:0!


Zvižduci za arbitra Vilijama Koluma, ali navijači Pari sen Žermena se raduju...

Nakon faula nad Milanom Pavkovim na sredini terena, sudija se nije oglasio, a PSŽ je očas posla preko Kilijana Mbapea napravila veliku prednost pored Filipa Stojkovića, ovaj se ušetao u kazneni prostor i - pogodio Kavanija sa pet metara.

Odmah je skočio Milan Borjan da protestuje zbog ranijeg faula, ali slaba vajda - arbitar nije promenio odluku.

4' - Tuhel protestuje!

Vilijam Kolum pod pritiskom, Kilijan Mbape je pao pored Filipa Stojkovića, okrenuo se i tražio penal, ali utisak je da je to bilo isuviše blago... Ništa od jedanaesterca na startu utakmice, nije bilo dovoljno intenziteta.

1' -
Meč je počeo!

21.02 Sjajna koreografija navijača, ali meč malo kasni... Zbog toga obično UEFA kažnjava timove.


20.56 Igrači izlaze na teren...


20.47Na stadion je stigao i Novak Đoković koji će iz lože bodriti Crvenu zvezdu.

20.45 Ovako je trenutno na "Marakani"!


20.32"Dao bih bubreg za minut na terenu", poručuje Bojan Đorđić za Arenu.

20.27 Zanimljivo je da je na klupi Zvezde i Milan Jevtović, nema Slavoljuba Srnića ili Kafua, a fudbaler koji je došao iz Turske nijednom u LŠ nije bio u protokolu do sada. Poslednji meč za Zvezdu odigrao je 31. oktobra protiv Bačke.

20.14 Golmani Pari sen Žermena, legendarni Bufon i talentovani Areola, izašli su na zagrevanje i publika ih je dočekala zvižducima. 

20.06 Na "Marakani" je prilično "vruće" iako je veoma hladno u Beogradu ove večeri. Navijači su na vreme krenuli na stadion...

19.51 Pričalo se pred meč da Vujadin Savić i Srđan Babić nisu do kraja spremni, tako da će Zvezda na ovom meču imati samo jednog "klasičnog" štopera - Miloša Degeneka. Pored njega biće Filip Stojković, po vokaciji desni bek....

Zanimljivo, PSŽ od početka izlazi sa čak četvoricom štopera, od kojih će jedan (Markinjos), biti u veznom redu, što je bio slučaj u velikom broju prethodnih utakmica. 

U zadnjoj liniji treba očekivati Kerera, Silvu i Kimpembea, dok će na krilnim pozicijama biti Anhel di Marija i Huan Bernat.


19.33 Od 18.55 počele su dve utakmice Lige šampiona (Galatasaraj - Porto i Šalke - Lokomotiva) koje možete UŽIVO pratiti na našem portalu. U nastavku večeri širom Evrope igra se još šest utakmica najelitnijeg takmičenja.

19.05 Edinson Kavani igra PEDESETI meč za PSŽ u Ligi šampiona i do sada je postigao 28 golova u njihovom dresu...

18.43
Samo je Spartak iz Trnave ove sezone dao gol Crvenoj zvezdi u međunarodnim utakmicama na "Rajku Mitiću".


17.55 Može se reći da su omladinci Zvezde bili bliži postizanju gola protiv Pari sen Žermena sve do 81. minuta i velikog kiksa Miloša Gordića. Francuzi su to oberučke prihvatili i naneli šampionu Srbije i peti poraz u omladinskoj Ligi šampiona. Opširnije OVDE!

17.05 U toku je i utakmica mladih timova Crvene zvezde i Pari sen Žermena na stadionu Čukaričkog. Posle prvih 45 minuta nema golova, a počinje da pada i sneg u Beogradu...

16.05 Crvena zvezda je dosad 13 puta igrala protiv klubova iz Francuske, a učinak u tim duelima daleko je od povoljnog. Crveno-beli su pobedili samo dva puta (računajući penale protiv Olimpika), nerešeno je bilo u tri utakmice, a osam puta su poraženi. Sve to uz 14 datih i 28 primljenih golova.

Pobeđeni su Olimpik Marsej i Mec, nerešeno je bilo protiv Monpeljea, Strazbura i Bordoa, a porazi su bili od Liona i Rena po dva puta, a po jednom od Monpeljea, Meca, Bordoa i Pari Sen Žermena.

15.26 Mada se ovaj put činilo da zbog povreda određenih igrača neće biti teško pogoditi startnu postavu koju će izvesti Vladan Milojević, izgleda da je Zvezdin trener ponovo uspeo da iznenadi novinare. Po informacijama Mozzart Sporta, Filip Stojković će ponovo igrati štopera, dok bi na poziciji defanzivnog veziste - uz Dušana Jovančića - mogao da se nađe Goran Čaušić. To bi značilo da Vujadin Savić i Srđan Babić nisu dovoljno spremni za maksimalan napor, kao i Branko Jovičić.

Pomeranje Stojkovića na štopera, kao u prethodne dve utakmice domaćeg prvenstva, donelo bi Marku Gobeljiću ponovo mesto u startnoj postavi, na desnom beku. Kao što je igrao u Napulju od početka i prethodno u pobedi nad Liverpulom, kada je zamenio upravo Stojkovića koji se povredio.

Dakle, po najnovijim informacijama, startna postava Crvene zvezde bi trebalo da bude: Borjan - Gobeljić, Stojković, Degenek, Rodić - Jovančić, Čaušić - Ben, Marin, Simić - Pavkov.

- Vladan Milojević je u najavi utakmice citirao "Broja jedan" iz čuvenog stripa Alan Ford, dok je Tomas Tuhel najavio da će igrati Nejmar i rekao da nije siguran ko će braniti, a mladi napadač Pari Sen Žermena, Kilijan Mbape, uspeo je da nasmeje brojne novinare.

- Najbolji strelac crveno-belih ove sezone, Mohamed El Fardu Ben, očekuje da utakmice bude drugačija od one u Parizu, u kojoj su "sveci" slavili 6:1.

- Ugledni francuski list "Mond" uoči utakmice u Beogradu pisao je da je istraga o navodnom klađenju visokog fukncionera Zvezde na broj golova u prvoj utakmici "usporena zbog opstrukcija iz Srbije", a potom je objavljen i intervju sa generalnim direktorom Crvene zvezde, Zvezdanom Terzićem.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sesd

Hjjk

?

Kakav sektakl? Dobice sesticu. Fudbal Srbije sa dva slova spao je na jedno a koliko zaista vredi bolje reci ne vredi ni taj jedan koji je unistio sve ostale klubove videce se vec za koji sat

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC