• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Galata "uradila sve" da ispadne, ali na kraju nije!

Autor mondo.rs

Turci su, po navici, podbacili kada je bilo važno, međutim to je ovog puta prošlo nekažnjeno.

Fudbalerima Galatasaraja bio je potreban bod u poslednja dva kola grupne faze Lige šampiona da, ako ništa drugo, obezbede nastavak takmičenja u Ligi Evrope.

Osvojili su nijedan, ali su se ipak našli u šesnaestini finala slabijeg od dva UEFA kupa.

Nakon što ih je Lokomotiva savladala u Moskvi, šampioni Turske izgubili su ovog utorka uveče i u Istanbulu, ali su prošli nekažnjeno, jer u isto vreme u Gelzenkirhenu nije "došla dvojka".

"Lokosi" su na "Feltins areni" imali dve šanse, Igor Denisov pogodio je tribinu iz srca šesnaesterca u nadoknadi prvog, a golman Šalkea, Ralf Farman, zabeležio jednu od odbrana prve faze takmičenja početkom drugog poluvremena, pa je Alesandru Šopu na kraju ostalo samo da potvrdi eliminaciju gostiju golom za konačnih:

Šalke - Lokomotiva 1:0 (0:0).

Uz mnogo, mnogo više uzbuđenja, na "Turk telekomu" u istom trenutku završena je utakmica sa tri dosuđena penala:

Galatasaraj - Porto 2:3 (1:2).

I pre početka utakmica 6. kola u Grupi D, u kojoj je bilo pitanje samo ko će u Ligu Evrope, bilo je poznato da je Lokomotivi potrebna pobeda uz bar remi Galatasaraja, ali se ispostavilo da Rusi nisu bili u stanju da obave svoj deo posla i izbegnu eliminaciju nakon što su u prva četiri meča doživeli isto toliko poraza.

Rusi su bili u nezavidnijoj poziciji,  sa bodom manje od šampiona Turske i lošijim međusobnim skorpm (3:0 na "Turk telekomu", 2:0 na "RZD areni"), na ruku im je išao i rezultat iz Stambola gde su "zmajevi" imali 1:3 i sreće da Sofijen Feguli iz drugog jedanaesterca na utakmici pogodi prečku pri rezultatu 2:3, međutim dva udarca u okvir gola Farmana od kojih je samo jedan bio opasan (Aleksander Mirančuk u 53. moinutu) bilo je premalo za prvu LŠ pobedu na strani u istoriji kluba.

Ostanite uz Mondo, pratimo i ostale utakmice UŽIVO, sa naglaskom na utakmicu na Stadionu "Rajko Mitić" u kojoj Crvena zvezda ima priliku da drugu godinu zaredom izbori mesto u šesnaestini finala Lige Evrope.

Žreb za osminu finala Lige šampiona i šesnaestinu finala Lige Evrope biće održan u ponedeljak u podne. 

Galatasaraj: Muslera - Marijano, Maikon, Kabak, Nagatomo - Feguli (od 90. Čelik), Fernando, Donk (od 46. Onjekuru), Ndiaje, Rodrigez – Derdijok.

Porto: Kasiljas - Pereira, Felipe, Leite, Telješ - Erera, Maksi Pereira, Seržo Oliveira (od 82. Avazim) - Adrijan (od 73. Andre Pereira), Marega, Ernani (od 73. Žorže).

Šalke: Farman - Geler (od 59. Harit), Naldo, Nastasić, Mendil (od 16. Baba) - Stambuli - Šop, Serdar, Maskarel - Tehert (od 72. Kutudžu), Konopljanka.

Lokomotiva: Giljerme - Ignjatev, Kvirkvelija, Havedes, Ribus - Barinov, Krihovjak, Denisov, Al. Mirančuk - Eder (od 46. An. Mirančuk), Farfan (od 80. Smolov).

Tok utakmica:

KRAJ: Porto je prvi, Šalke drugi, što smo znali i ranije danas, ali se ispostavilo da novi kiks Galate nije imao ko da iskoristi - treći poraz na trećem gostovanju u Ligi šampiona značio je  i eliminaciju Lokomotive.

90+1 - GOL U GELZENKIRHENU, ALI...

Fudbaleri Lokomotive iz Moskve imali su priliku da golom obezbede plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope, ali su ga u nadoknadi vremena u Gelzenkirhenu primili i to posle neadekvatne reakcije kompletne odbrane na čelu sa brazilskim čuvarom mreže, Giljermeom. Nema ko nije podbacio posle prekida i centaršuta sa leve strane, a ono što Serdard nije uspeo iz voleja iskosa sa desne strane, jeste Šop.

Sve što je trebalo da uradi je da "gurne" loptu u mrežu nakon što ju je ispustio Giljerme.

67 - TREĆI PENAL, ALI NE I GOL!

Dva minuta nakon pogotka za 2:3, šampion Turske imao je savršenu priliku da izjednači i tako "ubije" neizvesnost oko plasmana u Ligu Evrope, ali samouvereni Feguli nije i drugi put savladao Kasiljasa sa bele tačke - pogodio je prečku!

Pre toga, Bugarin je dosudio najstrožu kaznu posle duela posle neoprezne reakcije Maksimilijana Pereire. Već u sledećem napadu, najtrofejniji stvorio je novu stopostotnu šansu, ali je Kasiljas odbranio udarac Rodrigeza.

65 - ...ALI I NE PREDAJE!

Sada je 2:3, posle efektne i brze akcije u kojoj je Rodrigez pravovremenim pasom sa desnog krila"povezao" Derdijoka sa golom, a ovaj nije kiksnuo. Švajcarac turskog porekla na petercu je "tapnuo" loptu u mrežu Kasiljasa za osmi gol u sezoni, a drugi u Ligi šampiona.

57 - GALATA "SE NUDI"...

Ponovo je "dva razlike" u Stambolu, nakon kiksa 18-godišnjeg štopera Galate, Kabaka. On se pod pritiskom nije snašao sa loptom u nogama, Merega mu je lako oduzeo posed i nekoliko sekundi kasnije bilo je 1:3 uz asistenciju Ernanija i drugi gol u sezoni, a prvi u Ligi šampiona veziste Oliveire.

Treba reći da Kabak jeste direktno predao loptu Meregi, ali da je "građenje" napada kompletne poslednje linije turskog kluba bilo toliko loše i providno da je bilo pitanje samo ko će na kraju popustiti. Tinejdž štoperu "kosku je uvalio" iskusni Nagatomo.

45+1 - (JOŠ JEDAN) PENAL I GOL!

Bugarin je u opet pokazao na belu tačku, ovog puta na drugoj strani, ispred Ikera Kasiljasa koji nije uspeo potom da zaustavi udarac Sofijena Fegulija. Felipe jeste postigao gol za 0:1, ali i skrivio penal za 1:2, pa je do daljeg "na nuli".

41 - PENAL I GOL!

Gde je prvi, tu je i drugi gol u mreži turskog tima. Ovog puta krivac je Marijano, koji je naseo na "biciklu" Ernanija i sapleo ga, a bugarskom arbitru Alekseju Kulbakovu to nije promaklo. Musa Merega, iako mu je tri minuta ranije ukazivana pomoć zbog povrede, namestio je loptu "na kreč" i rutinski savladao Musleru.

17 - GOL!

Galata, kao i obično, gubi kada je važno. Bivši bek ovog tima, Aleks Nikolao Telješ, savršeno je centrirao levom iz prekida sa desne strane, visoki štoper Felipe otrgao se čuvaru, urugvajski golman Fernando Muslera "poleteo u prazno" i sada je 0:1 u Istanbulu. Da li će Lokomotiva ovo iskoristiti?

P. S. Telješ je od 2013. do 2015. igrao za Galatasaraj, a posle sezone provedene u Interu preselio se na "Dragao" i postao standardan kraj leve aut linije.

Rezultati 6. kola:

utorak

Grupa A

Briž - Atletiko Madrid 21.00
Monako - Borusija Dortmund 21.00

Tabela: Atletiko 12, Borusija 10, Briž 5, Monako 1.

Grupa B

Barselona - Totenhem 21.00
Inter - PSV Ajndhoven 21.00

Tabela: Barselona 13, Totenhem 7, Inter 7, PSV 1.

Grupa C

Liverpul - Napoli 21.00
Crvena zvezda - Pari sen Žermen UŽIVO

Tabela: Napoli 9, PSŽ 8, Liverpul 6, Crvena zvezda 4.

Grupa D

Galatasaraj - Porto 2:3 (1:2)
/Feguli pen 45+1, Derdijok 65 - Felipe 17, Merega pen 41, Oliveira 57/

Šalke - Lokomotiva Moskva 1:0 (0:0)
/Šop 90+1/

Tabela: Porto 16, Šalke 12, Galatasaraj 4, Lokomotiva 3.

sreda

Grupa E

Ajaks - Bajern 21.00
Benfika - AEK 21.00

Tabela: Bajern 13, Ajaks 11, Benfika 4, AEK 0.

Grupa G

Real Madrid - CSKA Moskva 18.55
Viktorija Plzenj - Roma 18.55

Tabela: Real 12, Roma 9, Viktorija 4, CSKA 9.

Grupa F

Šahtjor - Lion 21.00
Mančester siti - Hofenhajm 21.00

Tabela: Mančester siti 10, Lion 7, Šahtjor 5, Hofenhajm 3.

Grupa H

Jang bojs - Juventus 21.00
Valensija - Mančester junajted 21.00

Tabela: Juventus 12, Junajted 10, Valensija 5, Jang bojs 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC