• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kalinić: Ceo svet pod prstom, a mi slikamo selfije...

Autor mondo.rs

Košarkaš Fenera u svom blogu pisao o različitim, interesantnim temama. Zašto su mu uteha dobre igre Luke Dončića, koliko mu smeta način na koji se koriste društvene mreže, zašto ga "plaši" dobar start sezone...

 Nikola Kalinić: Ceo svet pod prstom, a mi slikamo selfije... Izvor: MN PRESS

Fenerbahče je čvrsto počeo sezonu 2018/19 i u Turskoj, gde je perfektni lider (9-0) i u Evroligi, gde je takođe prvi, sa samo jednim porazom u 11 kola (10-1).

Srpski internacionalci Nikola Kalinić i Marko Gudurić igraju odlično na startu, što je "Kalina" pokazao i prošle nedelje u Atini, kada je vodio Fener ka pobedi protiv Panatinaikosa.

U svom blogu na sajtu Evrolige, on je rekao da je osnovni cilj da ekipa zadrži isti ritam i da u njemu bude i na kraju, kada se bude odlučivalo o titulama.

"Ostvarili smo lepu pobedu protiv Panatinaikosa u Atini. Izašli smo na teren sa odličnom koncentracijom i sjajnim mentalitetom. U takvoj atmosferi uvek je lepo pobediti, posebno zato što neće mnogo ekipa slaviti u takvoj atmosferi, protiv timova kao što su Olimpijakos, Barselona i Panatinaikos. Sve pobede u gostima koje smo ostvarili u novembru računaju se 'duplo' i sada ćemo četiri od narednih pet mečeva igrati kod kuće. Još nismo ni na pola sezone, ali moramo da ostanemo fokusirani i moramo da nastavimo da radimo. Zaista je dug put pred nama. Moram da budem iskren - igramo veoma dobro, ali potrebno je da nastavimo da radimo i da pokušamo da ostanemo u ovoj formi na kraju sezone", napisao je krilni košarkaš.

Kao veoma važan činilac uspešnog početka, on je istakao činjenicu da je značajan deo Fenerove ekipe nekoliko godina na okupu.

"Neki od nas igraju zajedno nekoliko godina i to definitivno pomaže. U tome je smisao i zato se treneri trude da sačuvaju ekipe, jer je tada sve lakše za ceo tim. Treneri ne moraju da sve objašnjavaju iznova i iskusni igrači već poznaju tu situaciju. Neki od nas su ovde četiri ili pet godina i igrali su 'tvrde' utakmice u teškim okruženjima, uključujući i Fajnal-for. Imamo neke automatizme i istakao bih da smo ove sezone mnogo motivisaniji nego prethodne. Završili smo prošlu sezonu porazom u finalu i to je dugo ostalo u našim mozgovima. To je takođe jedan od razloga zašto smo gladniji nego prošle sezone i to čini razliku, donosi čvršću igru i sve što dolazi uz to".

"MANJE BOLI DOK GLEDAM DONČIĆA U NBA"

Izvor: MN PRESS

Kalinić je stigao iz Crvene zvezde u Fenerbahče u leto 2015. godine i ovo je njegova četvrta sezona u ekipi Željka Obradovića. Zato nije jedini u aktuelnom sastavu koji odlično zna kako je igrati za najboljeg evropskog trenera.

"Ako razmišljate o tome, najbolji timovi u Evroligi bili su u stanju da nekoliko godina zadrže dobar deo 'kostura' ekipe. Verovatno su zato ti timovi uvek na vrhu tabele. Nje mnogo igrača otišlo, ali moram da kažem nešto o jednom od njih, Luki Dončiću. Način na koji on igra u NBA čini naš poraz u finalu Evrolige malo manje bolnim. Drago mi je zbog njega i to što igra dobro u NBA ligi govori dosta dobrih stvari o Evroligi i nivou tog takmičenja", rekao je Kalinić, koji je u Štark areni prošlog proleća vodio direktne duele sa NBA zvezdom u nastanku.

Dončićevim odlaskom, Real je prošlog leta prošao kroz ono što je na svojoj "koži" osetio i Fener, kada je pretprošle sezone osvojio Evroligu, pa se rastao sa Bogdanom Bogdanovićem i Ekpeom Judom, koji su otišli u Sakramento i Jutu.

"Prošle sezone njih smo morali da zamenimo, a sada je osnov ekipe isti. Bio sam povređen prošle sezone i propustio sam prvi deo, tako da nisam idealan sagovornik za priču o tom navikavanju. Mogu da kažem da smo pre dve sezone Bogdan, Judo, Veseli, Bobi i ja bili jedno, nakon što smo odigrali veliki broj utakmica zajedno. I ove sezone imam taj osećaj. Mogu da pogledam ka nekim momcima i da znam šta će uraditi u napadu i odbrani. Nekad pozivamo iste akcije, da napadnemo neke slabosti koje uočimo kod protivnika. Za sada, igramo dobro i ponekad sam malo uplašen zato što igramo ovako dobro u ovako ranoj fazi sezone. Nadam se da ćemo imati snagu da se uzdignemo na proleće, kada bude najvažnije".

Uz poruku da će porazi doći i da niko ne može da pobeđuje čitave sezone, Kalinić je istakao da je važno ostati 'na okupu'. Jedna od predstojećih Fenerovih utakmica je i repriza prošlosezonskog finala, protiv Reala u Istanbulu 28. decembra.

"Naravno da je ta utakmica unapred 'označena', kao revanš prošlogodišnjeg finala. Oni su ostali bez nekih igrača, ali su suštinski isti tim. Pamtim prošlu sezonu, kada smo ih pobedili u Madridu, a oni nas u Istanbulu i u finalu Evrolige. Ta mala rivalstva koja imamo sa CSKA, Olimpijakosom, Panatinaikosom i Realom čine ovo takmičenje još interesantnijim. Zabavno je igrati te utakmice".


"NISU SHVATALI DA NISAM 'ONAJ' KALINIĆ"

Izvor: MN PRESS

Minulog leta, Nikola Kalinić morao je da objašnjava korisnicima Twittera da on nije hrvatski fudbaler Nikola Kalinić.

"U poslednje vreme nas ne 'mešaju' toliko, ali to se događalo tokom Svetskog prvenstva. U jednom trenutku on je bio izbačen iz reprezentacije, pa je Hrvatska igrala finale i svi su počeli da me psuju na Twitteru, misleći da sam on. Kao prvo, nisam znao šta se događa, jer nisam veliki ljubitelj fudbala. Pomislio sam: 'OK, možda sam rekao nešto pogrešno, ali ne zaslužujem sve ove ružne reči'. A, onda su me prozvali lažovom, kada sam im rekao da nisam on. Pa, ako bolje od mene znate ko sam... Bilo je to ludo i zbog toga hoću da pričam o društvenim mrežama, a one izmiču iz ruku ljudima. Potrebno je dva klika da vidite da postoji još jedan Nikola Kalinić, koji je košarkaš. Informacija je na dva klika od vas, ali je jednostavnije komentarisati nešto bez provere".

O istoj temi, srpski košarkaš imao je da doda još nešto što mu smeta.

"Pomalo je tužno videti da imamo toliko moći u svojim rukama. Sa nekoliko klikova imate pristup svom znanju na svetu. I to baš tu, u telefonu. A, to koristimo da bismo proveravali sportske rezultate i gledali rijalitije. Tada se setim svih naučnika koji su želeli da raspolažu tolikim znanjem. Njihova otkrića bila bi veća. Možete li da zamislite šta bi Nikola Tesla ili Albert Ajntštajn uradili sa toliko lako dostupnim znanjem? Umesto toga, mi ga koristimo da gledamo smešne klipove i da slikamo selfije".

Za kraj, u osvrtu na prethodnih 12 meseci, Kalinić je rekao da je njegov tim silno želeo da opet osvoji Evroligu, da se vratio u finale, ali da je u njemu ipak uspešniji bio Real. Zato je lako pretpostaviti njegovu želju za 2019.

"Zato očekujem da ovaj tim bude gladniji nego ikad u 2019. godini. Uradićemo sve što je potrebno da stvorimo sebi još jednu šansu za osvajanje Evrolige", poruka je srpskog košarkaša na kraju kalendarske 2018.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC