• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Golman im zagorčao život, a sad ih spašava!

Autor mondo.rs

Liverpul je "srušio" svetski rekord za njegovo dovođenje i to je bio jedan od najboljih poslovnih poteza kluba u ovom veku...

Navijači Liverpula se i dalje trude da zaborave finale odigrano u Kijevu.

Loris Karijus je napravio dve velike greške, poklonio je Real Madridu pobedu i "ušati" trofej, a to je bio signal za Jirgena Klopa da ne može bezuslovno da veruje igračima s kojima ima dobar odnos - nego je i te kako potreban kvalitet...

Samo šest meseci ranije popravili su odbranu dovođenjem najskupljeg defanzivca ikada Virdžila van Dajka, ali bio je neophodan i igrač svetske klase među stativama.

Zbog toga je Liverpul "napao" Alisona Bekera iz Rome, učinio ga najskupljim golmanom svih vremena (samo dve nedelje kasnije Čelsi je oborio taj rekord kupivši Kepu Arizabalagu), i mnogi su s nevericom posmatrali taj njihov potez - međutim, ispostavilo se da je to bio strašan posao.


Njegova ekipa je primila samo četiri gola u Premijer ligi ove sezone - Alison beleži 11 odbrana po primljenom golu, dok su Minjole i Karijus imali tek 3,63!

Međutim, njegov učinak nije vidljiv samo kroz domaće prvenstvo, Brazilac na golu Liverpula je u nadoknadi vremena protiv Napolija (1:0) imao neverovatnu odbranu koja je njegovom timu donela nastavak takmičenja u Ligi šampiona...


Stigla je lopta sa desnog boka na peterac odakle ju je Arkardijuš Milik probao smestiti u gol, ali je Beker istrčao na vreme i zabeležio odbranu o kojoj se priča!

Do kraja je ostalo svega 120 sekundi, a Napoli nije uspeo da stvori veću šansu, tako da se bez ikakve rezervisanosti može tvrditi da je Alison Beker najzaslužniji za to što Liverpul ostaje u Ligi šampiona, a Italijani odlaze u Ligu Evrope.

"Ne znam da li je trener ikada bio ponosniji na tim nego što sam ja sada", sijao je od sreće Jirgen Klop nakon utakmice uz poruku da ga nije briga koga će dobiti na žrebu.


Posle meča je otrčao da zagrli svog golmana koji ga je sačuvao!

"Stvarno nemam pojma kako je Alison ono odbranio!", kao i uvek bio je do kraja iskren menadžer Liverpula, a istakao je da je presudnu ulogu odigrala i atmosfera na "Enfildu" iako je Dris Mertens dan ranije "bocnuo" engleski klub zbog negovanja "lažne posebnosti".

Pogledajte najbolje detalje utakmice!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC