• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomić: Pokušavam da nađem nešto loše...

Autor mondo.rs

Trener crveno-bijelih ocijenio je da je čvrsta igra u odbrani proizvela efikasan napad i "plus 43" na poluvremenu meča protiv Breše.

 Tomić: Pokušavam da nađem nešto loše... Izvor: MN PRESS

"Kada bih poslije ovoga bio nezadovoljan, to bi značilo da sa mnom nešto nije u redu".

Rečenica iz izjave date na televiziji, odmah nakon utakmice, u suštini sublimira igru Crvene zvezde u pobjedi nad Brešom (103:67) i utiske zahtjevnog trenera crveno-bijelih.

Potom je na konferenciji za medije samo proširio priču...

 "Bila je to utakmica u kojoj smo 40 minuta igrali odlično. Pokušavam da nađem nešto loše, ali ne mogu", rekao je Tomić i čestitao svojim igračima.

"Pokazali su da znaju da igraju teške utakmice, poput današnjeg. U ovom meču imali smo samo jedan put, a to je pobjeda. Mogu da kažem da je ovo prva utakmica u sezoni, u kojoj smo morali da pobijedimo. Pokazali smo karakter i kada je bilo neophodno da pobedimo, odigrali smo na poseban način. Bilo je lijepo gledati ovu utakmicu".

Usledilo je pitanje da li je zadovoljniji odbranom ili napadom?

"U prvom poluvremenu smo postigli 65 poena i to ne može da se desi u svakoj utamici, kao ni da imaš 66 odsto šuta za tri poena", nasmejao se Tomić.

"Što se tiče odbrane, zbog nje je došlo do tih 65 poena. Odigrali smo fenomenalno u defanzivi, bilo je mnogo lakih poena i na poluvremenu je zato bilo 65:22".

Crvena zvezda - Breša 103:67 Evrokup 2018 deveto kolo
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball


Zvezda je porazom Galatasaraja u Monaku definitivno osigurala plasman u Top 16 fazu, ali njen trener nije želio da komentariše potencijalni sastav nove grupe od četiri tima.

"Znači nam puno što smo prošli, ali nikad ne gledam unaprijed s kim ćemo igrati, već samo prvu utakmicu pred sobom".

Zvezda će iduće srijede u Istanbulu gostovati Galatasaraju, nakon čega će biti poznato sa koje će pozicije u Top 16 i sa kim će odmjeravati snage tokom januara i februara.

Trener Breše Andrea Dijana ocenio je da njegov tim nije odgovorio na protivnikovu energiju i da samim tim nije mogao da bude ravnopravan.

"Ne mogu da pričam kao trener, jer večeras nismo odigrali košarkašku utakmicu. Posebno u prvom poluvremenu. Imali smo loš pristup. Zvezda se borila 40 minuta, komplimenti njoj, zaslužila je pobjedu. Moj tim nije igrao. Veoma sam ljut", poručio je Dijana.

On je dodao da ekipa Breše nije selektirana da osvoji Evrokup, već da se bori u svakoj utakmici i igra kolektivno, što u Beogradu nije bio slučaj.

Italijanski tim je zajedno sa Galatasarajem eliminisan iz daljeg takmičenja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC