• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: Težak poraz Srbije za kraj

Autor mondo.rs

U polufinalu Evropskog prvenstva igraće Holandija – Francuska i Rusija – Rumunija. Srbija se teškim porazom od Francuske oprostila od turnira.

 Evropsko prvenstvo -  Težak poraz Srbije za kraj – poznati polufinalisti! Izvor: MN PRESS

Srbija je drugu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu u Francuskoj dočekala puna optimizma i nade da može do polufinala. Ali, pobjede protiv Poljske i Danske u prvom dijelu šampionata bile su i jedine za "orlice" u Nantu.

Srbija je drugu fazu završila kao poslednjeplasirana ekipa u Grupi 1. Poražena je od Rusije, Crne Gore i večeras najubedljivije od Francuske – 38:28 (18:14).

Izabranice Ljubomira Obradovića odlično su ušle u duel i skoro 25 minuta bile ravnopravne. Srbija je u 23. minutu vodila 14:13, ali do odlaska na odmor nije uspjela da postigne nijedan gol, a primila je čak pet.

Ta crna serija nastavljena je i u drugo delu, kada je Francuska na početku prelomila meč serijom – 8:2. Razlika od deset golova ostala je do kraja...

Katarina Krpež Šlezak, Jovana Kovačević i Slađana Pop-Lazić su sa po pet golova bile pnajefikasnije u selekciji Srbije. U domaćoj reprezentaciji to je bila Nze Milko sa čak devet pogodaka.

Marija Čolić bila je odlična, u prvom poluvremenu imala je čak osam odbrana, do kraja utakmice 11. Branila je i Marina Pantić, umjesto povrijeđene Katarine Tomašević, uspjela je da upiše dvije intervencije.

Iz Grupe 1 u polufinale će Rusija i Francuska, dvije definitivno najbolje ekipe. Švedska je zauzela treće mjesto sa pet bodova i ona će u borbu za petu poziciju. Slijede Danska, Crna Gora i Srbija.

Iz Grupe 2 u polufinalu će igrati Holandija i Rumunija. Holanđanke su pobijedile Njemačku i tako obezbijedile plasman među četiri. Norveška je treća, a Mađarska četvrta. Zanimljivo da čak tri reprezentacije imaju po šest bodova i da Rumunke imaju najbolji međusobni skor.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC