• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadićeva dva malo za Bajern, Lion izbacio Šahtjor

Autor mondo.rs

Bavarci u dramatičnoj završnici odoljeli na "Amsterdam areni" i obezbijedili povlašćen status u žrijebu osmine finala Lige šampiona.

Dušan Tadić krunisao je sjajne partije u grupnoj fazi Lige šampiona sa dvije lopte u mreži Bajerna!

Reprezentativac Srbije je kao debitant u elitnom kontinentalnom takmičenju dao ukupno pet golova - sve u posljednja tri kola - ali u srijedu uveče nije uspio da svom Ajaksu obezbijedi pobjedu i prvo mjesto u grupi E.

"Kopljanici" su Tadićevim golovima u 61. i 82. minutu (maestralno izveden penal) preokrenuli na 2:1, ali je njihova odbrana kapitulirala dva puta u narednih sedam minuta i Bavarci su opet došli do vođstva.

Argentinac Nikolas Taljafiko neoprezno je startovao i oborio Tijaga Alkantaru, što je Robert Levandovski iskoristio da drugi put na utakmici zatrese mrežu, da bi Kingsli Koman sa 16 metara pogodio donji lijevi ugao i praktično vratio Bajern na prvu poziciju.

Gostima je za trijumf u grupi bio dovoljan i bod, tako da ih izjednačujući gol Taljafika u sudijskoj nadoknadi vremena nije mnogo potresao.

Zanimljivo je da su oba tima završila meč sa igračem manje. Sredinom drugog poluvremena je zbog preoštrog starta isključen defanzivac Ajaksa Maksimilijan Vober, a u 75. minutu ga je "nadmašio" iskusni Tomas Miler, koji je visoko podignutom kopačkom brutalno pogodio Taljafika u glavu!

Poslednja dilema vezana za učešće u osmini finala - jedina ove večeri - rješavana je na (polu)neutralnom terenu u Kijevu, gdje je Šahtjor zbog političke krize u Ukrajini dočekao Lion.

Moraeš je sredinom prvog poluvremena doveo "rudare" u vođstvo, ali u 65. minutu je Nabil Fekir donio gostima gol za željeni remi i drugo mjesto u grupi F, iza Mančester sitija. On se sjajno snašao između trojice čuvara i sa petnaestak metara "zakucao" loptu u vrh mreže.

Šahtjoru za utjehu ostaje "selidba" u Ligu Evrope, pošto Hofenhajm na "Etihadu" nije uspio da odoli nakon vodećeg gola Andreja Kramarića.

Siti je i u oslabljenom sastavu preokrenuo na 2:1, zaslugom Liroja Sanea. Mladi Nijemac je na isteku prvog poluvremena izjednačio iz slobodnog udarca sa oko 25 metara, a u 61. minutu rutinski završio kontru, poslije duplog pasa sa Rahimom Sterlingom.

U grupi H se ponovila priča iz grupe G, u kojoj su u mečevima od 18.55 časova poraženi budući akteri osmine finala, Real Madrid i Roma.

Isto se desilo Juventusu i Mančester junajtedu, od kojih su identičnim rezultatom 2:1 bili bolji Jang Bojs, odnosno Valensija.

"Stara dama" tako je zadržala prvu poziciju, dok su "crveni đavoli" drugi. Treće mjesto i 1/16 finala Lige Evrope ranije je osigurala Valensija.


REZULTATI POSLJEDNJEG KOLA

Grupa E

Ajaks - Bajern 3:3 (0:1)
/Tadić 61, 82p, Taljafiko 90+5 - Levandovski 13, 86p, Koman 89/

Benfika - AEK 1:0 (0:0)
/Grimaldo 88/

Tabela: Bajern 14, Ajaks 12, Benfika 7, AEK 0.

Grupa F

Šahtjor - Lion 1:1 (1:0)
/Moraeš 22 - Fekir 65/

Mančester siti - Hofenhajm 2:1 (1:1)
/Sane 45+1, 61 - Kramarić 16p/

Tabela: Mančester siti 13, Lion 8, Šahtjor 6, Hofenhajm 3.

Grupa G

Real Madrid - CSKA Moskva 0:3 (0:2)
/Čalov 37, Šenikov 43, Sigurdson 73/

Viktorija Plzenj - Roma 2:1 (0:0)
/Kovarik 62, Hori 72 - Under 68/

Tabela: Real 12, Roma 9, Plzenj 7, CSKA 7.

Grupa H

Jang Bojs - Juventus 2:1 (1:0)
/Oaro 30p, 68 - Dibala 80/

Valensija - Mančester junajted 2:1 (1:0)
/Soler 17, Džons 47ag - Rašford 87/

Tabela: Juventus 12, Mančester junajted 10, Valensija 8, Jang Bojs 4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC