• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bruka Reala - najteži poraz kod kuće! (VIDEO)

Autor mondo.rs

Navijači Reala nisu navikli da gledaju poraze svog tima u Madridu, a pogotovo ne debakle. Moskovski CSKA najnesrećniji pobjednik.

Moskovski CSKA je ove sezone tim apsurda. Dva puta je pobedio madridski Real, aktuelnog prvaka Evrope, ali ne da neće nastaviti put u Ligi šampiona, nego nije uspio da se plasira čak ni u utješno takmičenje - Ligu Evrope!

Ipak, "armejci" su ušli u istoriju, jer su nanijeli madridskom Realu NAJTEŽI PORAZ u evropskim takmičenjima na njegovom terenu. Pobjeda CSKA od 3:0 na "Santjago Bernabeu" bila je šokantna po "kraljevski klub" i njegove navijače i pokazala je da će Mariđani ove sezone teško odbraniti evropski tron.

Inače, ovo je PRVI PORAZ Reala u grupnoj fazi Lige šampiona poslije 9 godina! Prije devet godina Real je u Madridu pobijedio Milan (3:2).

REAL MADRID - CSKA 0:3 (GOLOVI)

"Put oporavka neće biti posut ružama, a znamo da svaka ruža ima trn", izjavio je trener Reala Santjago Solari poslije ovog debakla. Doduše, Real je igrao sa mnogim mlađim igračima, a trener je napravio sedam izmena u odnosu na startnih 11 prošlog vikenda. Ali, teško da to može da bude opravdanje...

Nešto u Realu ne štima, pogotovo atmosfera u ekipi. Recimo, Isko je odbio da bude kapiten, a Marselo je povodom toga izjavio da "nema pojma" zašto je njegov saigrač odbio da ulogu vođe tima. Kada je Marselo izlazio iz igre da bi ustupio mjesto Daniju Karvahalu, krenuo je najprije da da traku Isku, a on mu je rekao da je stavi na ruku Karvahalu.

Publika je to primijetila, počela da zviždi Isku, koji je rukama gestikulirao i govorio: "Šta je bilo, šta hoćete?".

Ne pamte navijači Reala kada je njihov tim tako deklasiran u Evropi.

Doduše, španski gigant i nije mnogo puta gubio na svom stadionu u u istoriji evrposkih. U Kupu UEFA i nekadašnjem Kupu kupova samo četiri, u Kupu evropskih šampiona, a potom Ligi šampiona nešto više.

Prvi klub koji je u Evropi uspeo da se iz Madrida vrati neporažen kući bila je Barselona. Dogodilo se to u sezoni Kupa evropskih šampiona 1960/61. Katalonci su odoleli na "Santjago Bernabeu" 2:2, a kod kuće pobedili 2:1

Već naredne godine Juventus je postao prvi klub koji je pobijedio u Realovom domu. Ali, bio je to Pirov trijumf, jer je "kraljevski klub" slavio u Torinu 1:0. Na neutralnom terenu Real je u trećoj utakmici pobijedio 3:1.

Inter je u sezoni 1966/67. u četvrtfinalu upisao dvije pobjede, slavio je u Milanu 1:0 i pobijedio 2:0 u Madridu.

I Standard iz Liježa je jedan od klubova koji je slavio kao gost u KEŠ-u. Belgijanci su sezoni 1969/70. eliminisali Real u drugom kolu i to dvjema pobjedama - u Liježu 1:0 i na "Bernabeu" 3:2.

Zatim je i Ajaks bio bolji u polufinalu 1:0.

Prvi koji je Realu uspio da da tri gola u Madridu, u okviru Kupa šampiona, bio je Spartak iz Moskve. Moskovljani su u revanšu četvrtfinala u Zvezdinoj sezoni 1990/91. slavili 3:1 poslije 0:0 na "Lužnjikiju".

To su ujedno i svi neuspjesi Reala u Madridu u Kupu evropskih šampiona. Nije ih ni bilo mnogo, niti su bili katastrofalni.

U prvom Realovom učešću u Ligi šampiona, u sezoni 1995/96. Ajaks je u grupnoj fazi osvojio tri boda u Španiji pobijedivši 2:0. Do narednog poraza kod kuće čekalo se pet godina. U sezoni 1999/2000 Bajern je bio bolji 4:2, ali je Real, iako je prvi put u istoriji elitnog takmičenja primio četiri komada kod kuće, na kraju osvojio takmičenje.

Bajern je pobijedio u Madridu i u sezoni 2000/01. Ovaj put u polufinalu- 1:0.

Na "Bernabeu" su utakmice kasnije dobijali Roma 1:0, Arsenal 1:0, Roma 2:1, Juventus 2:0, Liverpul 1:0, Milan 3:2, Barselona 2:0,
Šalke 4:3 i Juventus 3:1

KUP KUPOVA
Vaker Inzbruk 1970/1971 1:0
PSŽ 1993/1994 četvrtfinale 1:0

Kup UEFA
1984/1985 u finalu Videoton 1:0, ali je u Mađarskoj bilo 3:0 za Real.
1994/1995 Odenze 0:2 u trećem kolu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC