• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pantelić, Tošić i Trajković o Zvezdi: Godina za ponos!

Autor mondo.rs

Bivši igrači crveno-belih govorili su o uspesima aktuelne generacije.

 FK Crvena zvezda 2018. godina za ponos Izvor: MN PRESS

Mnogi su probali u prethodnih 25 godina, ali tek aktuelna generacija uspela je da vrati Crvenu zvezdu u takmičenje sa najboljim klubovima Evrope.

O fantastičnih godinu dana za crveno-bele - tokom kojih je igrana šesnaestina finala Lige Evrope, osvojena titula, ostvaren plasman u Ligu šampiona, odigrano nerešeno sa Napolijem i pobeđen Liverpul - za klupski sajt govirili su bivši fudbaleri crveno-belih Duško Tošić, Nikola Trajković i Marko Pantelić.

Sva trojica istakli su ponos zbog sjajnih rezultata ekipe koju predvodi Vladan Milojević, kao i nadu da će ekipa nastaviti da ređa uspehe.

Izvor: MN PRESS


"Crvena zvezda je sigurno iznenađenje Lige šampiona. Bila su fenomenalna izdanja protiv Napolija i Liverpula u Beogradu, momci i stručni štab zaslužuju sve pohvale i samo neka nastave tako",
istakao je Marko Pantelić, nekadašnji napadač, a od nedavno potpredsednik FS Srbije.

"Zvezda je u uzlaznoj putanji i treba je podržati u tome. Iza kluba je jedan težak period i nadam se da nikad više neće biti tako. Oni koji stvarno drže Zvezdu duboko u srcu pregurali su taj turbulentan period i dočekali da se velike utakmice opet igraju na našem najvećem stadionu", dodao je golgeter koji je crveno-beli dres nosio od januara 2004. do avgusta 2005.

Duško Tošić je za Zvezdu nastupao od jula 2010. do juna 2012, uz šestomesečnu pozajmicu Betisu. Danas je član kineskog Gvangžua, ali idalje redovno prati utakmice svog bivšeg kluba.

Izvor: MN PRESS


"Svi zvezdaši treba da budu ponosni na ovu sezonu. Mislim da je Zvezda stala na noge i krenula nekim novim putem. Kada pogledamo gde je Zvezda bila pre nekoliko godina, a sada igra Ligu šampiona... Ne vidim razlog da se stane, već želim da budu još bolji rezultati".

Levi bek, po potrebi i štoper, koji je do posle Svetskog prvenstva bio reprezentativac Srbije, osvrnuo se i na atmosferu koju prave Delije.

"Kada se izađe na teren 'Marakane' stvarno je nešto posebno. Sve četiri tribine navijaju, što daje igraču dodatni motiv... Ne znam stvarno da opišem kako je igrati na ovom stadionu. Nešto najlepše što jedan igrač može doživeti u svojoj karijeri".

Generacija u kojoj je bio i Nikola Trajković, 2007. je bila vrlo blizu plasmana u Ligu šampiona, ali je Glazgov Rendžers prošao zahvaljujući golom iz prve utakmice u 90. minutu! U Škotskoj je bilo 1:0 za "policajce", a na "Marakani" 0:0.

Izvor: MN PRESS


"Čekali smo na ovo punih 25 godina, tako da je neverovatan uspeh. Moja generacija je bila blizu toga, nažalost, na poslednjem stepeniku smo ispali od Rendžersa. Ova generacija je uspela i jako sam ponosan kao veliki zvezdaš",
kaže vezista koji je u Zvezdi bio od leta 2005. do leta 2009, ali uz pozajmicu grčkom Trasivulosu.

"Pratim sve utakmice Zvezde i mogu reći da je ovaj tim možda i najjači u poslednjih 20 godina. Očekujem da nastave ovako i da se iduće sezone možda opet plasiraju u Ligu šampiona i da učine nas navijače Zvezde još ponosnijima", dodao je bivši vezista.

I Trajković je govorio o atmosferi koju prave navijači crveno-belih.

"Kao što piše na ulasku u svlačionicu: Ovde su najveći padali. I tačno tako, nikome nije prijatno da igra na 'Marakani', pred ovakvim navijačima".

Istako je i najupečatljiviju utakmicu u 2018. po njegovom, a verovatno i mišljenju svih navijača Zvezde.

"Sigurno nočekivana pobeda protiv Liverpula. Verujem da su Vlada (Milojević) i igrači očekivali, ali mi navijači bismo verovatno bili zadovoljni i nerešenim rezultatom. Ta pobeda je stvarno neverovatna", zaključio je Nikola Trajković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC