• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Domaći poraz Sparsa, slavlje Zrinjskog u Vršcu

Autor mondo.ba

Košarkaši sarajevskog Sparsa uknjižili su drugi uzastopni, a ukupno četvrti poraz u Drugoj ABA ligi, dok je mostarski Zrinjski upisao treću "vezanu" pobjedu.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

  Bolji od Sarajlija u četvrtak uveče u dvorani "Grbavica" bio je makedonski MZT Skopje rezultatom 71:75 (18:23,18:18, 18:20, 17:14), kojim je stigao do druge pozicije na tabeli sa omjerom od osam pobjeda i tri poraza.

Goste iz Makedonije u 11. kolu Druge ABA lige predvodio je Amerikanac Džejms Vudard sa 24 poena, pet manje upisao je Ive Ivanov, a dvocifreni košgeterski učinak ostvarili su i Andrija Bojić (14), te Lester Medford (10).

U sarajevskom taboru najefikasniji su bili Slobodan Jovanović sa 16 i Draško Albijanić sa dva koša manje.

Poslije dva vezana poraza od Heliosa u Domžalama i večeras MZT-a, Spars je trenutno na četvrtoj poziciji sa omjerom od sedam pobjeda i četiri neuspjeha.

Drugi predstavnik Bosne i Hercegovine, mostarski Zrinjski je sa druge strane upisao treću uzastopnu pobjedu i to na teškom gostovanju u Vršcu - 85:91 (30:16, 20:20, 17:36, 18:19).

"Plemići" su savladali domaćina u hali "Milenijum" uprkos katastrofalnoj igri u prvoj četvrtini koju su izgubili sa 14 razlike.

Ipak, poslije stabilizacije igre do odlaska na odmor, u trećem kvartalu su Mostarci vratili "milo za drago" Vrščanima da bi u posljednjoj četvrtini uspjeli da stignu do trećeg uzastopnog trijumfa, nakon slavlja protiv Heliosa i Splita.

Ali i prvih gostujućih bodova ove sezone...

Najbolji akteri mostarske ekipe u četvrtak uveče u Vršcu bili su Aleksandar Todorović sa 29 poena i Sven Smajlagić sa 23 pogotka, dok je kod domaćina prvo ime susreta bio Milan Radivojević sa 17 koševa.

Domaćin je 10. porazom ostao prikovan za dno tabele sa samo jednom pobjedom, dok je Zrinjski skočio na 10. mjesto sa omjerom od četiri trijumfa i sedam neuspjeha.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC