• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brodolom Barselone u Madridu

Autor mondo.rs

Ni u jednom trenutku evroligaškog "El Klasika" nije postavljano pitanje ko će pobediti u domu šampiona Evrolige.

 Real-Madrid-Barselona-Evroliga-2018 Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

U prvom španskom derbiju ove sezone, Barselona je u ACB ligi rutinski i ubedljivo savladala Real u svojoj "Palau Blaugrani". Manje od mesec kasnije, uloge i ishod bili su obrnuti:

Real Madrid - Barselona 92:65 (22:17, 31:13, 16:20, 23:15)

U domu šampiona Evrope, ekipa Pabla Lasa dozvolila je Kataloncima samo 10 minuta ravnopravne košarke. U drugoj deonici "kraljevski klub" je zaustavio gosta i već do poluvremena stekao prednost veću od 20 poena.

Američki šuter Džejsi Kerol postigao je šest poena u seriji, da od 11. minuta podstakne seriju kojom je vođstvo Madriđana počelo da raste nakon dostižnijih 24:19. "Mitraljeta" je rešetala i najavila odličnu sekvencu domaćina, završenu "plusom" od 23 poena na poluvremenu.

Tada je bilo sasvim jasno šta će se dogoditi do kraja.

Kao i Barselona u novembru, Real takođe nije stajao do poslednjeg zvuka sirene, već se tradicionalno trudio da pobeda bude što ubedljivija, na radost više od 11.000 gledalaca.

Najefikasniji među "kraljevićima" bili su Trej Tomkins sa 17 poena, Entoni Rendolf sa 16, Džejsi Kerol sa 15 i Valter Tavares sa 112. Serhio Ljulj, lider Madriđana, postigao je samo šest poena i ekipa nije trpela to što ga nije "išao" šut (0/7 za tri).

Umesto njega, Rendolf je bio precizan sa distance i postigao je četiri trojke iz šest pokušaja, na radost saigrača među kojima večeras nije bio srpski centar Ognjen Kuzmić, jer je presedeo meč u civilu.

Sa druge strane, najjači otpor domaćinu pružao je Toma Ertel sa 16 poena, a u ekipi Svetislava Pešića bio je samo još jedan "dvocifreni" - Kevin Pangos (11 poena). I to govori o nastupu Katalonaca...

Real je trijumfom zadržao korak za vodećim Fenerbahčeom, a Barselona je nakon još jednog neuspeha, posle poraza i u Podgorici, "pala" na 6-6.

Pročitajte sve parove i rezultate 12. kola Evrolige.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC