• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olimpijakos uspeo: Milan ispao u Atini!

Autor mondo.rs

Sjajan meč na Karaiskakisu. Zenit pomogao Slaviji, Seltik prošao i pored poraza.

Seltik, Slavija i Olimpijakos poslednja su tri imena koja će se takmičiti u šesnaestini finala Lige Evrope.

Utakmice poslednjeg kola grupne faze koje su igrane od 21.00 nisu nosile mnogo neizvesnosti, ali duel od kog se najviše očekivalo u potpunosti je zadvoljio sve kriterijume ljubitelja fudbala. Posebno navijača Olimpijakosa.

U sjajnom meču odigranom u Pierju, crveno-beli su uspeli da savladaju Milan sa potrebna dva gola razlike i tako u direktnom duelu eliminišu konkurenta u borbi za drugo mesto Grupe F, iza Betisa koji je odigrao bez golova protiv Didelanža u Luksemburgu.

Olimpijakos - Milan 3:1 (0:0).

Posle eliminacije AEK-a iz Lige šampiona, onda i PAOK-a iz Lige Evrope, na rubu ispadanja bio je i Olimpijakos, ali je uspeo da se trgne i savlada Milan razlikom koja mu je bila neophodna.

Iako su gosti iz Italije bili nešto opasniji u prvom poluvremenu, domaćin je bio bliži pogotku posle jednog "slobodnjaka" u poslednjim trenucima pred odlazak na odmor. Golova nije bilo, ali je u nastavku usledilo mnogo uzbuđenja.


Prvo je Pape Sise u 60. minutu bio najspretniji u gužvi pred golom Milana posle kornera, a onda je Zapata autogolom u 69, u stilu Augentalera na Zvezda - Bajern 1991, duplirao prednost Olimpijakosa. Euforija na tribinama, ipak, utihnula je samo dva minuta kasnije, pošto se Zapata iskupio na centaršut Čalhanoglua iz kornera.


Trenutak odluke viđen je u 81. minutu, kada je Fortunis realizovao penal za 3:1. Prethodno je Abate rukama držao i oborio Torisidisa, što nije promaklo francuskom sudiji Benoi Bastijenu.

Ceo meč za pobednički tim odigrao je reprezentativac Srbije, Jagoš Vuković.

Seltik - Salcburg 1:2

Mnogo sreće imali su fudbaleri Seltika ovog četvrtka. Nisu uspeli da na svom stadionu savladaju Salcburg, koji je ovu fazu takmičenja završio sa maksimalnih 18 bodova i potrudio se da pomogne "bratskom" Red Bul Lajpcigu. Nisu to Nemci umeli da iskoriste, pošto su kod kuće odigrali samo 1:1 sa poslednjeplasiranim i odavno otpisanim Rozenborgom, koji je ovim remijem osvojio tek prvi bod!

Slavija - Zenit 2:0

Slavija iz Praga uspela je da savlada Zenit, koji doduše i nije imao veliki motiv zbog ranije obezbeđenog prvog mesta, čime je "overila" prolaz u šesnaestinu finala. Tome su se nadali igrači Kopenhagena i Bordoa, kojima bi značio jedino poraz češkog predstavnika, a pošto se on nije dogodio, pobeda Francuza 1:0 bila je uzaludna.

SVI REZULTATI I TABELE LIGE EVROPE

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC