• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radojičić: Koncerti ne moraju biti na Trgu Krajine

Autor mondo.ba

Gradonačelnik Banjaluke poručio da grad razmatra i druge lokacije i da veliki novogodišnji koncerti ne moraju biti održani na Trgu Krajine.

 Nova godina u Banjaluci Trg Krajine Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Radojičić je istakao da, osim Trga Krajine, Gradska uprava razmatra i druge lokacije za predstojeće novogodišnje koncerte.

"Novogodišnji koncerti su se tradicionalno održavali na Trgu Krajine, što ne znači da će tako biti i ove godine. Razmatramo i druge lokacije zbog primjedbi jednog broja građana, a želimo da se svi osjećaju ugodno za novogodišnje praznike pogotovo što to nije vrijeme za bilo kakve konfrontacije i svađe. Želimo da to bude jedan lijep događaj i da svi koji posjete koncerte ponesu lijepe uspomene iz našeg grada. Vjerujem da će koncerti biti održani na adekvatnoj lokaciji i da će svi biti zadovoljni sa time", rekao je Radojičić na pres konferenciji u Beogradu.

Prema prvobitnom planu novogodišnji koncerti u Banjaluci trebalo je da budu održani u centru grada. Bina bi bila postavljena na Ulici kralja Petra Karađorđevića između Trga Krajine i Parka Petar Kočić.

Zbog najavljenih koncerata negodovali su građani okupljeni u grupi '''Pravda za Davida'' koji mjesecima protestuju u centru grada zbog još uvijek nerazjašnjene smrti dvadesetjednogodišnjeg Banjalučanina Davida Dragičevića. 

Radojičić je tada odgovorio da se Nova godina tradicionalno slavi na Trgu.

"Grupa „Pravda za Davida“ ne komunicira sa Gradskom upravom uopšte svi ovih mjeseci, imaju negativan stav, ali to je njihov stav. Koncerti u gradu održavaju se na nekoliko lokacija, na Kastelu, pred Muzejom savremene umjetnosti RS, ispred RTRS-a, na Trgu Krajine. Ovo treba da bude novogodišnja proslava i Trg Krajine bi bio optimalna lokacija, već su svi hoteli rasprodati u gradu. Dolazi hiljade turista i zaista ne bismo željeli da bilo ko prepada goste po gradu, da bilo ko ugrožava bezbijednost. Vjerujem da će tu biti racionalnosti sa svih strana",izjavio je Radojičić prije nekoliko dana.

On je tada objasnio da hiljade ljudi zarađuju platu u ugostiteljstvu, hotelijerstvu, trgovini, te da treba pokušati priču posmatrati racionalno.

"Imamo empatiju prema onome što se dešava na Trgu i mnogo događaja ove godine koji su bili planirani su otkazani ili pomjereni, ali zaista treba imati neku mjeru i granicu u odnosu" zaključio je Radojičić.

Još iz INFO

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bl Boy

A ti bi jadan hapsio ljude koji traze pravdu hahahaha.

Popi

Pa potpisujem svaku rijec pod uslovom da se radi o dobronamjernim ljudima. A svi smo imali priliku uvjeriti se koliko su dobronamjerni organizovanjem zavrsnog predizbornog mitinga opozicije, grleci se sa Mekticem, Borenovicem i slicnima. Radojicicu to je davno trebalo rastjerati

Žak !

@Popi i pohapsiti.

Xy

@Popi i Zak, nedaj Boze da dozivite sudbinu tog covjeka. Zar bi vas trebalo rastjerati i hapsiti? Ne mozemo mu pomoci, ali ga ne treba ni napadati. Dok sjedite u svom toplom domu sa svojom porodicom, samo na trenutak pomislite kako otac i majka, u ovoj zimskoj noci, pate za svojim sinom. Mislim da svako normalan ostane bez rijeci. Vama zelim srecu, a njima da konacno nadju svoj mir.

MONDO REPORTAŽE