• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Utakmica koju Zvezda nikad nije izgubila...

Autor mondo.rs

Crveno-bijeli imaju priliku da "obrnu krug" u ABA ligi. Prethodna dva puta to je značilo i titulu šampiona na kraju.

 Utakmica koju Zvezda nikad nije izgubila... Izvor: MN PRESS

Košarkaši Crvene zvezde imaju priliku u subotu u "Pinkiju" da "obrnu krug" bez poraza u ABA ligi.

Igrom slučaja, rival će im biti Mega Bemaks, klub od kog nemaju poraz u ABA ligi.

U prethodna dva navrata kada su crveno-bijeli završavali polusezonu perfektnim skorom, u sezonama 2014/15 i 2015/16, na kraju su i osvajali titulu vrijednu plasmana u Evroligu.

VUKOIČIĆ, RADONJIĆ, ALIMPIJEVIĆ, TOPIĆ...

Crvena zvezda - Breša 103:67 Evrokup 2018 deveto kolo
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

Još "vrući" od najimpresivnije partije ove sezone i važne pobjede nad Brešom u "Pioniru" u srijedu uveče, u kojoj je obezbjeđen plasman u Top 16 fazu Evrokupa, crveno-bijeli će sa skorom 10-0 "produžiti" do Sremske Mitrovice i napasti mladi tim Mege, koji i ove sezone odlično vodi trener Dejan Milojević.

Njemu će se, poslije Vlade Vukoičića, Dejana Radonjića, Dušana Alimpijevića i Milenka Topića, prvi put kao trener crveno-bijelih suprotstaviti Milan Tomić.

"Očekuje nas utakmica sa ekipom Mege koja je sve mečeve sa kandidatima za visok plasman u ABA ligi do sada odigrali odlično. Pobijedili su Cedevitu u Zagrebu, izgubili 'dobijenu' utakmicu protiv Budućnosti u Podgorici, protiv Partizana su takođe odigrali dobro", upozorio je Tomić ekipu pred naizgled "dobijen" meč u subotu od 19 časova (Arenasport 1).

SKOR U ABA LIGI: MEGA - ZVEZDA 0:13

Predvođeni trenerom Dejanom Radonjićem, crveno-bijeli su u sezonama 2014/15 i 2015/16 "gurali" do skora 20-0. Obje serije prekidao im je Partizan.

"Mladi su, izuzetno perspekivni, agresivni, rastrčani, imaju veiki broj skokova, ukradenih lopti, asistencija. Jasno je da nas očekuje težak posao. Ako želimo da dobijemo tu utamicu, moramo da budemo na maksimalnom nivou, kako u kvalitetu igre, tako i na polju koncentracije", dodao je.

Za crveno-bele neće zaigrati Marko Kešelj, koji se prehladio, dok će o nastupu nekolicine igrača koji "vuku" sitne povrede biti odlučeno neposredno pred početak meča.

Kapiten ekipe, Branko Lazić, nosi dres Crvene zvezde od 2011. i do danas se naigrao utakmica sa Megom.

"Kao i uvijek, mečevi u Sremskoj Mitrovici donose dosta neizvjesnosti. Očekuje nas utakmica sa mladom i ambicioznom ekipom, koja igra agresivno, o čemu govori i podatak da imaju u prosjeku skoro 40 skokova po meču i osam ukradenih lopti. Igraju nesebično u napadu, sa 20 asistencija po utakmici su među boljim timovima u ligi", nabrajao je Lazić vrline Milojevićevog sastava, u kom se kao lider izdvojio Goga Bitadze (24,6 indeks, 19,9 poena, 8,1 skok, 2,5 blokade).

DO NOVE GODINE JOŠ CIBONA I BUDUĆNOST


"Odmah po završetku meča sa Brešom okrenuli smo se ovoj utakmici, jer želimo da nastavimo u dobrom ritmu i da na pravi način u završnici kalendarske godine odigramo utakmice koje nas očekuju", dodao je Lazić.

Saigrače i njega do prvih Top 16 iskušenja u Evrokupu, zakazanih za 2. i 8. januar, očekuju još dva velika iskušenja u ABA ligi - gostovanje Ciboni u Zagrebu (22. decembar) i veliki derbi protiv Budućnosti u Beogradu (30. decembar).

Milojević, koji je 2012. postao trener Mege, ima skor 4-32 protiv Crvene zvezde. Izlazio je kao pobjednik samo u Superligi, računajući i posljednji duel dva kluba odigran 6. maja ove godine kada je, takođe u Mitrovici, bilo 76:74. U prethodnih 13 okršaja u ABA ligi, Mega je najbliža pobjedi bila 14. decembra 2015. kada su se igrali produžeci (78:79, 69:69).

MEGA BEZ PRVOG ASISTENTA EKIPE

Mega Partizan
Izvor: Youtube/Mondo sport


Trener košarkaša Mega Bemaksa Dejan Milojević kaže da vjeruje da će njegov tim, ukoliko mu se ukaže šansa, napraviti iznenađenje i nanijeti prvi poraz Crvenoj zvezdi u ABA ligi.

"Poslije meča u Podgorici, gdje je malo nedostajalo da napravimo veliko iznenađenje, sada u Sremskoj Mitrovici dočekujemo Crvenu zvezdu, koja ove sezone još ne zna za poraz u ABA ligi. Uz našu prepoznatljivu agresivnu odbranu i dobru energiju na parketu, moramo da budemo koncentrisani tokom cijelog toka susreta jer će u suprotnom Zvezda znati da kazni naše padove u igri", rekao je Milojević za klupski sajt.

SVE UTAKMICE "UŽIVO" NA TV ARENASPORT

Budućnost Mega
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.



Milojević ni na predstojećem meču neće moći da računa na Kostju Mušidija, prvog asistenta ekipe.

"Crveno-bijeli su svakako favoriti, a mi imamo dobru priliku da pokažemo gdje se nalazimo u odnosu na najkvalitetnije ekipe u ligi. Ako nam se ukaže šansa za iznenađenje, nadam se da ćemo uspjeti da je iskoristimo".

Kapiten Mege, Branislav Ratkovica, dodaje da njegova ekipa mora da bude na najvišem nivou protiv Crvene zvezde.

"Igramo protiv izuzetno kvalitetne ekipe koja je bez poraza ove godine u ABA ligi. Na svakoj poziciji imaju po dva izuzetno iskusna i kvalitetna igrača. Moramo da odigramo na najvišem nivou u odbrani i napadu da bismo došli u situaciju da se borimo za pobjedu", poručio je on.

Sve utakmice 11. kola ABA lige biće prenošene direktno na TV Arenasport.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC