• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda: Krećemo na utakmicu! Sindikat: Mora ove godine!

Autor mondo.rs

Ukoliko utakmice 21. kola ne budu odigrane 2018. godine, celo prvenstvo biće neregularno, podseća Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost, pozivajući se na važeće Propozicije takmičenja.

 Zvezda: Krećemo na utakmicu! Sindikat: Mora ove godine! Izvor: MN PRESS

Sneg koji je prekrio Srbiju i njene fudbalske stadione izazvao je pravu pometnju ove subote, kada je trebalo da bude odigran najveći deo mečeva 21. kola Superlige (ali i nižih rangova takmičenja).

Na kraju, u predviđenom terminu počeo je samo jedan susret.

Posle informacije koju je Mondo objavio danas nešto pre podneva, da će gradski derbi između Čukaričkog i Crvene zvezde biti pomeren za 24 časa i odigran u nedelju u 15.00, vesti o odlaganju postepeno su stizale i iz Zemuna, Subotice, Novog Sada i, na kraju, Lučana... 

Potvrda informacije objavljene na našem portalu stigla je i na zvaničnom Twitter profilu TV Arenasport, koja je trebalo da radi prenos sa Banovog brda.



Međutim, u međuvremenu je Crvena zvezda reagovala objavom na zvaničnom portalu u kojoj je obavestila navijače da "utakmica nije odložena" i da je "ekipa krenula na Banovo brdo". Upućen je i poziv navijačima da dođu na stadion.

"Zajednica Superlige je obavestila naš klub da će odluka o odigravanju meča biti donela po izlasku sudija, delegata i kapitena obe ekipe na teren, koji je očišćen od snega, koji je padao u toku noći. 
Tek tada će biti doneta odluka da li se igra danas ili će meč biti odložen za 24 sata. Zbog toga pozivamo naše navijače da dođu na Banovo brdu, jer će njihova podrška pogotovo u ovakvim uslovima biti značajna", naveli su crveno-beli u 12.14.

Inače, ovo su fotke zabeležene jutros posle 10 časova na stadionu Čukaričkog, na kojima može da se vidi u kojoj meri je teren "očišćen od snega".



Otprilike u isto vreme, samo na zvaničnoj Facebook stranici, Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost objavio je post u kom se navodi da 21. kolo mora biti odigrano u 2018. godini, jer će u suprotnom prvenstvo biti neregularno.

Pozivajući se na važeće Propozicije takmičenja, Sindikat je podsetio da direktor Superlige ima dva dana da odredi novi termin onih utakmica koje su odložene zbog "više" sile, ali da to mora biti u kalendarskoj godini.



Na kraju, oglasila se i Zajednica na zvaničnom sajtu Superlige i u šturom saopštenju navela da odluku o odlaganju mogu doneti samo sudija i delegat uoči samog početka meča.

"U skladu sa Propozicijama takmičenja Superlige Srbije, zbog velikih snežnih padavina, klubovi na čijim se stadionima igraju utakmice 21. kola preduzimaju sve potrebne mere u pogledu uklanjanja snega sa terena kako bi utakmice mogle biti odigrane.

Ukoliko neposredno pre početka sudija i delegat procene da utakmica ne može biti odigrana zbog nastupanja 'više sile' prouzrokovane vremenskim okolnostima, odnosno velikim snežnim padavinama i nemogućnosti blagovremenog uklanjanja snežnog pokrivača, utakmice će u skladu sa članom 12. stav 2. Propozicija biti odložene za sutradan, odnosno za 24 sata", navedeno je u saopštenju.

Do nedelje u isto vreme...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC