• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta bi hteo Sveti Nikola? Trinkijeri zna!

Autor mondo.rs

Trener Partizana o utakmici kakvu bi njegov tim pre mesec dana izgubio, o Turk Telekomu, Novici Veličkoviću...

 Andrea Trinkijeri o utakmici Partizan FMP 83:77 Izvor: MN PRESS

Partizan se nalazi u seriji važnih mečeva, kako u ABA ligi, tako i u Evrokupu, a za sada decembarskim rasporedom korača bez greške. Pobedio je Igokeu, Asvel i u subotnjem meču bez lepote i lepršavosti - FMP Železnik, 83:77.

"Nisam očekivao ništa drugačije. Na kraju, nije bilo dobre košarke. Tri teške utakmice zaredom su nam još problem za glavu. Ali, pre mesec dana bismo izgubili ovu utakmicu", rekao je Andrea Trinkijeri.

Trener crno-belih ocenio je da je FMP "igrao pametnije", dok je njegov tim ponekad "delovao naivno".

"Ali, malo odbrana, malo velika rotacija, deset igrača koji su igrali barem deset minuta i našli smo način da dobijemo utakmicu, svaki put sa velikima u petorci", odao je Italijan priznanje Džoku Lendejlu i Đorđu Gagiću.

"Kad ne pogodiš otvorene šuteve, onda teren postaje jako, jako mali i teško je igrati. Zato je jedina stvar koja me raduje što smo našli način da dobijemo tešku utakmicu. Nismo dobro igrali i nismo pogađali, a te utakmice se gube. Ovaj tim je puno puta izgubio takve utakmice. I to je napredak".

Trinkijeri se već okrenuo sledećem meču, protiv Turk Telekoma. Osim ako u utorak ne pobede i Zenit i Trento, pitanje učesnika Top 16 faze Evrokupa rešavaće se u sredu u Beogradu.

"Znam da je sreda poseban dan, to je Sveti Nikola. Uveren sam da bi Sveti Nikola hteo da 'Pionir' bude pun. Nije me još zvao, ali ja sam uveren. Turk Telekom ima fantastične igrače, favorit je iz mnogo razloga i trebaće nam veliki 'push', velika podrška".

Šefu stručnog štaba postavljeno je pitanje trenutne spremnosti Novice Veličkovića, koji je sa šest poena postavio lični rekord sezone.

"Ako igra, to znači da može da mi pomogne. Veliki je profesionalac, veliki Grobar, puno mi pomaže u radu sa mladim igračima. Sejo (Sead Krdžalić, kondicioni trener - prim.aut) je napravio veliki posao sa njim. Mislim da je i protiv Asvela i večeras bio dosta važan za nas. Iskusan je, zna kako da postavi telo. Treba nam".

KK Partizan - FMP 83:77, ABA liga 2018 11. kolo
Izvor: Youtube/ABA liga jtd


JOVANOVIĆ: ODIGRALI SMO MUŠKI

Trener FMP Vladimir Jovanović nije protiv Partizana mogao da računa na nekoliko igrača, u prvom redu centra Dragana Apića ("mogao je da igra, ali nismo hteli da rizikujemo"), koji je u prethodnih 10 kola ABA lige imao prosečan indeks korisnosti 29,8 i vodeći je u trci za MVP sezone.

"Čestitam Partizanu na pobedi, a moram da čestitam i svojoj ekipi na dobroj utakmici. Ne sjajnoj, ali dobroj. Bila je ovo teška nedelja, ostali smo bez nekih važnih igrača, ali smo se skupili da odigramo muški. I u najavi sam rekao da je FMP ekipa koja se ne plaši nikoga i mislim da smo tako izgledali na terenu", izjavio je Jovanović.

Njegova ekipa doživela je četiri poraza zaredom, a u sledećem kolu gostuje Zadru, pa onda pred Novu godinu u Železniku igra protiv Mege.

"Presudila je duža klupa Partizana, naravno i kvalitet, ali i neke naše greške, izgubljene lopte i par nerezonskih šuteva. Na tome moramo da radimo. Okrećemo se sledećoj utakmici, protiv Zadra".

Neke od tih, nerezonskih šuteva uputio je reprezentativac Slovenije Matic Rebec. Istina, neke takve je i pogodio, ne samo na ovoj utakmici.

"To je Matic Rebec, sa tim živimo svaki dan. To je šut koji on pogađa. Možda širem auditorijumu to izgleda kao šut koji zavređuje kaznu, ali jednostavno on je takav igrač i to je njegov šut".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC